Ezt a finom bangladesi eredetű hal-rák ételt a lányom készítette, a receptet és a képeket is tőle kaptam.
Hozzávalók: harcsa vagy tengeri hal, rák, 1 fej nagy hagyma, 1 fej fokhagyma, csili por, kurkuma, koriander, olívaolaj, só,
köretnek: barna rizs, sült hagyma, saláta, mozzarella golyók.
köretnek: barna rizs, sült hagyma, saláta, mozzarella golyók.
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát kevés olívaolajon megpároljuk, utána beletesszük a kisebb
darabokra vágott halat és a rákot, majd együtt pirítjuk még. Sózzuk és hozzáadjuk a többi fűszert is.
Mikor majdnem kész, kis vizet adunk hozzá, hogy szaftos legyen. Fedő alatt még forraljunk rajta egyet, és kész.
Köretnek párolt barna rizst és sült hagymát készíthetünk hozzá. Salátának jégsalátát és uborkát tálalhatunk mellé, és mozzarella golyók is finomak hozzá.
Mikor majdnem kész, kis vizet adunk hozzá, hogy szaftos legyen. Fedő alatt még forraljunk rajta egyet, és kész.
Köretnek párolt barna rizst és sült hagymát készíthetünk hozzá. Salátának jégsalátát és uborkát tálalhatunk mellé, és mozzarella golyók is finomak hozzá.
Gratulálok ügyes lányod van! Nagyon szép guszta , biztos nagyon finom is bár rákot eddig még nem ettem !
VálaszTörlésKöszönöm Éva!Rákot még én sem ettem :-)
TörlésDe izgalmas étel! Jól hangzik, jól is néz ki!
VálaszTörlésHűűű, de nagyon guszta!!!!!
VálaszTörlésKöszönjük Vicuska!
TörlésÉva írta:
VálaszTörlésHogy ez a Franciska miket tud csinálni? Bizonyára ez is fogyókúrás étel ????
Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük, ügyesen elkészítette, biztos finom volt :-)
Törlés