2013. december 10., kedd

Tonhal rántva, lenmagos bundában



Nagyon egyszerű elkészíteni, szinte nincs is receptje

Hozzávalók: tonhalszeletek, só, citromlé, liszt, tojás, zsemlemorzsa, lenmag és szezámmag.

Elkészítése:
A halat sóztam, bedörzsöltem citromlével, majd állni hagytam. Ezután bepaníroztam, lisztbe, tojásba és a magokkal elkevert zsemlemorzsába. Bő olajban kisütöttem.
Köretnek zelleres krumplisalátát készítettem hozzá.

A bepanírozott halszeletek



3 megjegyzés:

  1. Katalin, én imádom a friss tonn halat, de nálunk it borzasztó drága, egy KÉZ és LÁB drága ára. Én még nem is vettem házilag készitésére mert az helyett vehetek sok féle más fajta friss halat vagy tengeri kagylót, és rákot. Csorog a nyálam...annyira finom lehet a bepanirozott, lenmag és szezám maggal. Nekem van fekete, és fehér szezán mag, nagyon finom az Ázsia receptekhez!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Elisabeth! Nálunk nem olyan drága a tonhal, legalábbis a többi halhoz viszonyítva.
      Ilyen bundában bármilyen más hal is kisüthető, biztos hogy finom lesz....

      Törlés
  2. Jól is jönne ebédre ma, nagyon finom.

    VálaszTörlés