Áfonyás-fehércsokis kekszet már az ősszel sütöttem, most karácsony előtt egy kicsit "továbbfejlesztettem", téliesebb változattá.....
Hozzávalók: 20 dkg margarin, 28 dkg cukor, 2 tojás, 25 dkg liszt, 10 dkg aszalt vörös áfonya, pár darab aszalt szilva, kandírozott füge és eper, 5 dkg fehér csoki, 1 mokkáskanál keserű kakaópor, a fűszerekből kb. 1 púpozott kiskanál fahéj, gyenge fél-fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg és ánizs (vagy ízlés szerinti mennyiségek), 1 mokkáskanál szódabikarbóna.
Elkészítése:
A margarint a cukorral és a tojással kikeverjük. Az apróra tördelt csokit, a feldarabolt szilvát, fügét, epret, valamint az összes többi hozzávalót elkeverjük a lisztben, majd a tojásos részbe forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal halmokat rakunk. Fontos hogy hagyjuk közöttük sok helyet, mert terülni fognak. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sülnek.
Fémdobozban tartva sokáig tárolható, ha addig el nem fogy.
Nagyon gusztusos kekszek lettek, remélem jól telt nálatok is a karácsony.
VálaszTörlésKöszönöm Lilla! Igen, jól telt a karácsony, és gyorsan :-)
TörlésNagyon gusztak, kicsit kesve erkeztem, biztos szep volt az unnepetek, kivanok Boldog uJ evet Nektek.
VálaszTörlésKöszi Kati, nektek és további szép napokat és boldog új évet!
TörlésAhogy már írtam nekem nagyon tetszik minden ételed. Most is a szaloncukrok, a keksz vagy az italok mind, mind különleges.
VálaszTörlésBoldog, békés, sikerekben gazdag új esztendőt kívánok Neked és a kedves Családodnak.
Nagyon finomak lehettek a kekszeid, jó sok finomságot tettél bele! :)
VálaszTörlésTeles-teli finomságokkal, csakis finom lehet ez a keksz. :)
VálaszTörlésLívia, Hankka, Okki, köszi szépen!
VálaszTörlésApó írja: Jó a süti, máskor is süthetsz és küldhetsz levélpostán. Jó étvágyat!
VálaszTörlésKöszönöm Apó, legközelebb küldök belőle :-)
Törlés