2013. április 8., hétfő

Pulykamell mustáros fokhagymás mártásban



Hozzávalók: 50-60 dkg pulykamell, grill- szárnyas- vagy flekken fűszerkeverék, só, őrölt bors, 2 hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2-3 kiskanál sűrített paradicsom és 3-4 kiskanál  mustár (vagy ez utóbbi kettő ízlés szerint), olaj vagy zsír, házi készítésű vegyes szárított zöldségőrlemény, 1 húsleveskocka, 
a végén a besűrítéséhez: 2 kiskanál étkezési keményítő.

Elkészítése:
A húst kisebb darabokra szeleteltem, kiklopfoltam, sóztam és fűszereztem. Az olajon a szeletek mindkét oldalát elősütöttem, majd félretettem őket.
A visszamaradt zsiradékon megdinszteltem az apróra vágott hagymát, felengedtem vízzel, elkevertem benne a sűrített paradicsomot, a mustárt, a zöldségőrleményt, a húsleveskockát és a zúzott fokhagymát. A húst visszahelyeztem, és fedő alatt puhára pároltam. Közben egy-kétszer megfordítottam a szeleteket és az elfőtt vizet pótoltam. A végén a keményítővel besűrítettem. Tollhegy tésztával és csípős paprikával tálaltam.




10 megjegyzés:

  1. Katalin, hát akkor most én leszek az első bejegyződ?...most vettem észre az uj postodat, és már ideje hogy benézzek hozzád.
    Sajnálom hogy nem kivánat Boldog Husvétot neked, és senkinek sem, még a blogomon sem. Kissé szomorkás volt a Husvétünk az idén, és lehangultak voltunk, de azért az unokák élvezték, a sok szines tojást és a csoki nyuszikat.

    Milyen szenzácios pulyka filét készitettél, finom szaftos a mártás is vele szervirozva!
    Remélem szép, és boldog Husvéti ünnepetek volt családoddal!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Elisabeth! Mi Édesapámnál, Mözsön töltöttük a húsvétot. Sajnos az idő nagyon pocsék volt, sokat esett, alig tudtunk kimozdulni, pedig kirándulások voltak betervezve.

    VálaszTörlés
  3. Régebb a Párom nagyszülei tartottak pulykát, akkor mi is ettünk pulykahúst:) Azóta sem:) De a te fogásod nagyon guszta:)

    VálaszTörlés
  4. Köszi Kati! Szeretjük a szaftos husikat, ezért esett a választásom most erre a saját ötletből merített, gyorsan és könnyen elkészíthető változatra :) Egyébként sűrűn veszek pulykahúst....

    VálaszTörlés
  5. Mindig annyira guszták nálad a husik is, meg persze minden. Nagyon ízletes lehet így készítve a pulykamell is, jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
  6. Csilla Andi, Hankka köszi, valóban finom, ízletes volt :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon ínycsiklandó husi! Így még a tésztát is szívesen megeszem:-)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon ínycsiklandozó, klassz recept, mentettem is. :)

    VálaszTörlés