Az ötlet a "33 Édesség" című receptes könyvből való, ahol a csillagok fagyasztott leveles tésztából készültek, őszibarackkal, dióval és sárgabaracklekvárral, de túró nélkül. Biztos úgy is nagyon finom, lehet hogy egyszer majd azt a változatot is kipróbálom. Befőtt helyett idényben készíthető friss őszibarackból, esetleg sárgabarackból vagy nektarinból is.
Hozzávalók 15 darabhoz, a saját változatom szerint: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 tojás, 6 dkg cukor, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej,
a töltelékhez: 25 dkg túró, 1 citrom reszelt héja, ízlés szerinti cukor, 1 tojás sárgája, őszibarack befőtt,
a teteje megkenéséhez: tojás.
a töltelékhez: 25 dkg túró, 1 citrom reszelt héja, ízlés szerinti cukor, 1 tojás sárgája, őszibarack befőtt,
a teteje megkenéséhez: tojás.
Elkészítése:
A lisztbe belekevertem a cukrot, a közepébe egy kis mélyedésbe belemorzsoltam az élesztőt, ráöntöttem a langyos tejet, és egy kiskanál cukrot.
Amikor feljött az élesztő, belekevertem a tojást is. Egy kis tej hozzáadásával közepesen lágy tésztát készítettem, jól átgyúrtam, kisodortam, és rákentem a margarint.
Három részre összehajtogattam, pihentettem, majd a hajtogatást még kétszer megismételtem. Meleg helyen kelesztettem.
Amikor megkelt vékonyra kinyújtottam, 60 x 36 nagyságúra. Hosszában öt felé, szélességében három felé vágtam, így 15 db 12 x 12 centiméteres lapot kaptam. A töltelékhez a túróhoz kevertem a sárgáját, ízlés szerint cukrot és a citrom reszelt héját.
Egyenletesen elosztottam a tésztalapokon, majd mindegyikre egy kettévágott negyed őszibarackot tettem. A tészta sarkait a közepe felé, a töltelékig bevágtam, majd minden második csücsköt a töltelékre hajtottam, közben a megmaradt tojásfehérjével megkentem az egymásra hajtott részeket, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
Előmelegített sütőben, közepes, majd mérsékelt lángon 20-25 perc alatt megsütöttem, tetejét porcukorral szórtam meg.
A feldarabolt tészta, rajta a túrótöltelék |
A csillagok kialakítása |
A kész csillagok közelebbről |
Nagyon finomnak nez ki!
VálaszTörlésNagyon szépek lettek:)Nnekem nagyon bejön a túrós gyümölcsös párosítás tortákban, sütikben is, ez is nagyon finom lehet.
VálaszTörlésTényleg nagyon finom a túró-gyümölcs párosítás, kelt tésztában pedig különösen! :)
VálaszTörlésNekem is van egy hasonló receptem ezzel a formázással, de még soha nem készítettem el (úgy emlékszem, hogy még egy régi Tina újságból tettem el). De jó, hogy eszembe juttattad! :)
VálaszTörlésDe szépek a nárciszaid! Persze a süti is, de úgy örülök a hirtelen kinyíló virágoknak!
VálaszTörlésNagyon szepen sikerultek a csillag formaju barackos, turos sutemeny. Ugyesen keszitetted, es nagyon finom is. A fotok is remekek.
VálaszTörlésNem tudom most beszerezni az ekezetet, a lanyom gepet hasznalom. Itt vagyok nala mar egy hete, de kozben haza latogatok naponta is a kiscicust el rendezni!
Mindenkinek köszönöm a sok kedves megjegyzést :)
VálaszTörlésNagyon szépek látványnak is és az íze is biztos, hogy finom. Nem is lehet rossz amikor az én kedvencem az ilyen süti.
VálaszTörlésNagyon mutatósak a csillagjaid, és biztos nagyon finomak! Én tortákba is szoktam párosítani a túrót meg a barackot.
VálaszTörlés