Ez az olaszos tészta a lányom specialitása, amit ő készített el.
Hozzávalók: egy csirkemellhez kb. fél doboz kukoricakonzerv, egy piros kaliforniai paprika fele, egy hagyma, egy narancs leve, só, olaj, egy-két csipet őrölt szerecsendió, egy mokkáskanálnyi friss reszelt gyömbér, kb. 2 dl édes-savanyú szósz (Univer, zöldség nélküli változat), egy kevés tejszín, kb. 0,5-0,75 dl, őrölt chili paprika vagy sózott, darált erős paprikakrém, és orsótészta.
Elkészítése:
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst, együtt pirítjuk, sózzuk, fűszerezzük. Hozzáöntjük a szószt és a narancslét is. Mikor már félig puha a hús, belekeverjük a kukoricát, a kis kocákra vágott paprikát és a tejszínt. Ha nagyon sűrű, főzés közben egy kis vizet is adunk hozzá, és készre főzzük.
A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, és a raguval összekeverjük. Tálaláskor friss bazsalikomlevéllel díszíthetjük.
Nagyon guszta szívesen kóstolgatnám!
VálaszTörlésNagyon szép színes és étvágygerjesztő:) A lányod is nagyon ügyes, nemcsak te:)
VálaszTörlésKöszi szépen mindkettőtöknek, a lányom nevében is :)
VálaszTörlésJuj, ez nagyon guszta!
VálaszTörlésMegláttam, és éhes lettem, pedig már vacsoráztunk.
Jó kis recept, nagyon guszta a fotón, igazán fincsi lehet! :)
VálaszTörlésMarcsi, Hankka köszönöm, örülök, hogy nektek is tetszik :)
VálaszTörlésBiztos finom, csak egy kis megjegyzés: "tacchino" pulykát jelent!
VálaszTörlésKöszönjük a kiegészítést a pulykával kapcsolatban, most már ezt is tudjuk :)
VálaszTörlés