A gombapörkölt rizzsel.... |
....és nokedlivel |
Hozzávalók: 40-50 dkg gombához egy nagy hagyma, só, bors, olaj, törött paprika, 1 kiskanál sűrített paradicsom, vagy egy friss, 2-3 evőkanál tejföl, 1 evőkanál liszt.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük. A gombát is megtisztítjuk, felszeleteljük, hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, megszórjuk a paprikával, kevés vizet adunk hozzá, mert a gomba elég sok vizet ereszt. Fedő alatt kb. 20-25 percig főzzük, ekkor a tejfölből és a lisztből habarást készítünk, és besűrítjük vele a gombát.
Köretnek általában rizst szoktam készíteni mellé, de most egyik blogtársam ajánlotta, hogy nokedlivel az igazi, így hát kipróbáltam. Tényleg nagyon finom volt hozzá....
Köretnek általában rizst szoktam készíteni mellé, de most egyik blogtársam ajánlotta, hogy nokedlivel az igazi, így hát kipróbáltam. Tényleg nagyon finom volt hozzá....
Imádom a gombát:) Így is:)
VálaszTörlésDe gusztusosan tálaltad! Szeretjük a gombapörköltet, még puliszkával is:-)
VálaszTörlésKati, Gerdi köszi! Puliszkával még nem ettük, de biztos avval is finom, én mindig rizst szoktam hozzá készíteni :)
VálaszTörlésTessék hozzá nokedlit készíteni, azzal az igazi! Irgum-burgum! Meg effélék... no! :-D
VálaszTörlésJajdeszeretem!
Azért rizzsel sem rossz, nagyon guszta! :)
VálaszTörlésSeafalcon, legközelebb megpróbálom nokedlivel :)
VálaszTörlésHankka köszi....
Nálunk is nokedlivel készül a gombapörkölt, de egyszer nem volt tojásom és rizst készítettem hozzá, azzal is jó volt!
VálaszTörlésKöszi Marcsi! A rizses változat már egy régebbi felvétel volt, a nokedlist tegnap készítettem, tényleg nagyon finom lett így együtt....
VálaszTörlésPirított tarhonyával se volt rossz.
VálaszTörlésKöszi a tippet, azzal is finom lehet :-)
Törlés