2013. január 14., hétfő

Gombapörkölt


A gombapörkölt rizzsel....

....és nokedlivel

Hozzávalók: 40-50 dkg gombához egy nagy hagyma, só, bors, olaj, törött paprika, 1 kiskanál sűrített paradicsom, vagy egy friss, 2-3 evőkanál tejföl, 1 evőkanál liszt.

Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük. A gombát is megtisztítjuk, felszeleteljük, hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, megszórjuk a paprikával, kevés vizet adunk hozzá, mert a gomba elég sok vizet ereszt. Fedő alatt kb. 20-25 percig főzzük, ekkor a tejfölből és a lisztből habarást készítünk, és besűrítjük vele a gombát.
Köretnek általában rizst szoktam készíteni mellé, de most egyik blogtársam ajánlotta, hogy nokedlivel az igazi, így hát kipróbáltam. Tényleg nagyon finom volt hozzá....



10 megjegyzés:

  1. Imádom a gombát:) Így is:)

    VálaszTörlés
  2. De gusztusosan tálaltad! Szeretjük a gombapörköltet, még puliszkával is:-)

    VálaszTörlés
  3. Kati, Gerdi köszi! Puliszkával még nem ettük, de biztos avval is finom, én mindig rizst szoktam hozzá készíteni :)

    VálaszTörlés
  4. Tessék hozzá nokedlit készíteni, azzal az igazi! Irgum-burgum! Meg effélék... no! :-D

    Jajdeszeretem!

    VálaszTörlés
  5. Azért rizzsel sem rossz, nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  6. Seafalcon, legközelebb megpróbálom nokedlivel :)
    Hankka köszi....

    VálaszTörlés
  7. Nálunk is nokedlivel készül a gombapörkölt, de egyszer nem volt tojásom és rizst készítettem hozzá, azzal is jó volt!

    VálaszTörlés
  8. Köszi Marcsi! A rizses változat már egy régebbi felvétel volt, a nokedlist tegnap készítettem, tényleg nagyon finom lett így együtt....

    VálaszTörlés