Gyors ebéd, ha nem tudjuk hogy mit főzzünk, egyszerű, kevés munkával, és finom... van benne csirkehusi, mindenféle friss nyári zöldség, krumpli, finom fűszerek, és mellé egy pohárka vörös bor. Ennél több nem is kell más egy könnyű, de laktató ebédhez....
Hozzávalók, mennyiségek nélkül: csirkemell, hagyma, sárgarépa, borsó, kápia paprika, karalábé, csemege kukorica, kevés olívaolaj, só, őrölt bors, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, (ezek most frissek), oregánó, majoránna (szárított-morzsolt),
köretnek: krumpli, só, olaj, és fűszerek ízlés szerint ehhez is a fentiekből.
Elkészítése:
A zöldségeket tetszés szerint feldaraboltam, a húst nagyobb csíkokra.
A hagymát is nagyobb szeletekre vágtam, és a hússal együtt nagyobb lángon, kevés olajon elkezdtem pirítani, majd sóztam, fűszereztem (nem muszáj az összes a fent felsoroltakból, csak amit szeretünk), aztán nagyon kevés víz hozzáadásával, fedő alatt majdnem készre sütöttem-pároltam.
A zöldségeket külön serpenyőben szintén kevés olajon, fűszerekkel megpároltam-sütöttem. Mikor a hús és a zöldségek is majdnem készek lettek, a kettőt összeöntöttem, még egy-két percig a lángon hagytam, és már el is készült.
Köretnek krumplit sütöttem, szintén fűszeresen. Nagyon finom volt!
Nagyon guszta és finom lehetett! A húsgombócos bejegyzésedet nem látni:)
VálaszTörlésKöszönöm Éva, nagyon finom volt!
TörlésA húsgombócos bejegyzésemen elrontottam valamit, azért vettem gyorsan vissza. Majd a legközelebbi lesz... 😆
Nagyon guszta és finom ebédetek volt Katikám, váljék kedves egészségetekre!
VálaszTörlésKöszönjük szépen kedves Éva, finom ebéd volt, már kicsit régebben, de nagyon jól esett 😊.
TörlésNagxon guszta ebédetek volt. Mi is szeretjük az ilyen ételeket.
VálaszTörlésKöszi szépen Lívia, egyszerű de nagyszerű ebéd volt 😊!
TörlésHa nem csirkemellel, hanem comb-darabkákkal készül, nekem is ízlene. Valahogy nem kedvelem a csirkemellet, olyan száraz, ízetlen...De amúgy az összeállítás nagyon jól néz ki és nyilván finom is.
VálaszTörlésKöszi szépen Mari, csirkecombbal is finom lehet, nekem most mell volt itthon. Amúgy szeretem a csirkének minden részét, a comb biztos hogy szaftosabb, de a mellett bárhogyan lehet fűszerezni, ízesíteni, akár gyümölcsökkel is.
TörlésNagyon finomat sütöttél. Hasonlót én is szoktam. A csirkemell olyan jól bevethető, ha kevés az idő.
VálaszTörlésKöszönöm! Szeretjük mi is a csirkemellet, gyorsan elkészül, és számtalan módon ízesíthetjük.
TörlésAnnyira szemet gyönyörködtető látvány, színes, ízes, egy étterem étlapján is megállná a helyét. Én csak a csirkemellet szeretem, a combot nem, így nekem pont megfelelő lenne, ha most valaki elém tálalná.
VálaszTörlésKöszönöm kedves Nea, látom hasonló az ízlésünk 😊!
Törlés