A hat darab, amennyi készült... |
...és ugyanazok megszórva porcukorral |
Volt még a mélyhűtőben egy 40 dkg-os Frecso leveles tésztának a fele, amit el szerettem volna már használni. Ezt a fajtát sajnos nem kapni már, pedig szerettem, mert nagyon finom volt, és praktikus, mert két 20 dkg-os külön álló darabból állt.
Ezzel a hajtogatási módszerrel sütöttem már máskor is, csak akkor más gyümölccsel. Most itt a szilvaszezon, ami megsütve nagyon finom tud lenni, főleg ha egy kis fahéjjal meg is szórjuk.
Nagyon finom, ezért érdemes ennél többet sütni belőle, mert ezt a pár darabot 5 perc alatt el tudtuk pusztítani 😀.
Hozzávalók a fentiekhez: 20 dkg fagyasztott leveles tészta, készre főzött vaníliás puding, pár szem szilva, kristálycukor, fahéj,
a teteje megkenéséhez: tojás.
Elkészítése:
A tésztát szobahőmérsékleten hagytam kiolvadni, aztán vékonyra kisodortam, úgy hogy 6 db kb. 10x10 cm-es négyzetet kapjak.
A négyzeteket átlósan kettéhajtottam, majd a képek szerint bevagdostam az oldalszegélyt, kb, 1,5 cm szélesen. Ezután széthajtottam négyzet alakúra, a felső oldalszegélyt lehajtottam, az alsót pedig fel.
Közepüket megtöltöttem készre főzött vanília pudinggal, a pudingra rátettem a fahéjas cukorba mártott szilvaszeleteket, és megkentem felvert tojással. Tetejüket megszórtam még kristálycukorral, hogy sütéskor karamellizálódjon.
Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütöttem. Tálaláskor meghinthetjük még porcukorral.
A négyzeteket átlósan kettéhajtottam, majd a képek szerint bevagdostam az oldalszegélyt, kb, 1,5 cm szélesen. Ezután széthajtottam négyzet alakúra, a felső oldalszegélyt lehajtottam, az alsót pedig fel.
Közepüket megtöltöttem készre főzött vanília pudinggal, a pudingra rátettem a fahéjas cukorba mártott szilvaszeleteket, és megkentem felvert tojással. Tetejüket megszórtam még kristálycukorral, hogy sütéskor karamellizálódjon.
Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütöttem. Tálaláskor meghinthetjük még porcukorral.
A tésztát átlósan kettéhajtjuk, majd a szélén bevagdossuk |
Ezután széthajtjuk négyzet alakúra, majd a felső oldalszegélyt lehajtjuk.... |
...az alsót pedig fel, és már kész a hajtogatás |
Közepét megtöltjük a készre főzött vanília pudinggal |
A pudingra rátesszük a fahéjas cukorba mártott szilvaszeleteket, megkenjük felvert tojással |
Tetejére szórhatunk még kristálycukrot, ami sütéskor karamellizálódhat |
Nagyon finomat sütöttél Katikám, szinte érzem a finom, fahéjas szilva illatát. Váljék egészségetekre! Én őszibarackkal sütöttem a napokban leveles tésztát....
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva, finom volt, csak kevés 😀. A Te őszibarackosod is nagyon finom, különleges lehetett. Jó találmány ez a leveles tészta, számtalan variációja van az elkészítésének.
TörlésNagyon guszta és finom lehetett! Ezt a hajtogatást eddig még nem próbáltam de tetszik!
VálaszTörlésKöszönöm Éva, finom volt. próbáld ki egyszer ezt a hajtogatást, egyszerű, csak leírni volt nehezebb! 😀
TörlésNekem is rá kéne szoknom ilyen kis adagokra! :D Mutatós is, finom is, biztos vagyok benne. Már rég sütöttem leveles tésztával, pedig szeretem használni. A szilvás sütik meg fenségesek tudnak lenni!
VálaszTörlésKöszönöm Melinda, nagyon finom volt, csak nem sok! Ez a kis adag még nekünk is kevés volt, annyira ízlett 😀.
TörlésNagyon helyesek. Ani
VálaszTörlésKöszönöm 😊!
TörlésNagyon kis helyesek lettek, szuper ötlet!
VálaszTörlésKöszönöm Zsuzsa, nekem is tetszett ez a hajtogatási módszer 😊.
TörlésLátom, te se besztercei szilvával dolgoztál. Fogalmam nincs, hová tűnt ez a régi jó magyar fajta, lekvárt is ebből lehetett főzni. Hiába keresem hetek óta a pécsi piacon... persze süteményhez a másik is jó, de lekvárnak nem.
VálaszTörlésBesztercei szilvát szinte már nem is látni a piacokon, sajnos, csak ezeket a nagyokat. Ezek is félig zöldek, mikor a pultokra kerülnek, és az ízük sem olyan, mint a régi fajtáké volt...
TörlésA szilvalekvár minden mennyiségben jöhet. Mi is nagyon szeretjük. Csodás a hajtogatásod, és nagyon helyesek a kis pogácsák is
VálaszTörlésKöszönöm Lívia! 😊
TörlésNagyon tetszik ez a hajtogatás.És milyen látványos a kész süti. Meg fogom próbálni.
VálaszTörlésKöszönöm Margó, próbáld meg, mert tényleg látványos, jól néz ki, és finom is 😊.
Törlés