2023. március 24., péntek

Intelligens krémes








Évánál, a Gizi-receptjei blogján láttam meg nemrég ezt a finom, és igen csak érdekes sütit. 
Azért intelligens - gondolom -, mert olyan "ügyes", hogy sütés után olyan lesz, mintha egy alsó és egy felső tésztarétege lenne, középen pedig krémes töltelék. 😀
 
Mindjárt felkeltette az érdeklődésemet, hamarosan meg is sütöttem, mert nem akartam hinni a szememnek, hogy a mi sütőnkben is ilyen lesz. Azóta már kétszer is megsütöttem, mert annyira ízlett, 😋 úgyhogy köszi szépen kedves Éva ezt a remek receptet! (annyi különbséggel, hogy nálunk cukorral és finomliszttel készült)

Hozzávalók, egy 20x20 cm-es tepsihez: 4 db tojás, 5 dl tej, 15 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 8 dkg margarin, 7-8 dkg liszt.

Elkészítése:
A tojásokat szétválasztottam, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem.
A kétféle cukrot és a puha margarint habosra kevertem a tojások sárgájával, majd hozzáadtam a lisztet. Ezután apránként, több részletben hozzákevertem a tejet és a keményre felvert tojáshabot is. (nem baj ha a tojáshab kissé darabos marad a masszában)
A tepsit kibéleltem sütőpapírral, majd beleöntöttem a masszát. Hideg sütőbe tettem, majd a legmagasabb fokozaton 10 percig sütöttem, ezután a legalacsonyabb fokozaton még 45 percig. Ha a teteje nagyon barnulna, a sütési idő felénél letakarhatjuk alufóliával.

A sütőből kivéve a sütemény még elég lágy, de mire kihűl, szépen lehet szeletelni. Ekkor megszórhatjuk porcukorral is. Én 3x3 kockára vágtam, ami pillanatok alatt elfogyott.





10 megjegyzés:

  1. No, ezt mindenképp kipróbálom. Micsoda dolgok vannak ! Még sosem hallottam ilyenről, hogy miképp lehet hamis krémest készíteni, de nagyon jól néz ki ! Csak azt nem értem, mitől lett tényleg olyan a kinézete, mintha valami krém lenne benne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Mari, ez nekünk is teljesen újdonság volt! De nagyon jó 😊! Szívből ajánlom hogy próbáld ki, nézd meg Gizinél az övét is. Nagyon finom!

      Törlés
  2. Nagyon örülök Katikám hogy megsütötted, sőt már többször is. :) Nagyon guszta lett, szépen elváltak a rétegek. Cukorral és finomliszttel még finomabb is lehet, mint a mentes, de azért örülök hogy nálam a férjemnek is ízlett mentesen is. Én sem akartam elhinni hogy elválnak majd a rétegek, bizonytalan voltam mint Te. Holnap tervezem újra megsütni, vasárnapi desszertnek éppen jó lesz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Éva, és még egyszer köszi a receptet. Nagyon finom lett, ízlett az egész családnak 😊.

      Törlés
  3. Nagyon szép lett ! Csodáltam én is Gizinél lehet hogy teszek majd én is egy próbát finom lehetett nálad is .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva, nyugodtan próbáld meg te is, biztos nálad is nagyon jól fog sikerülni, és ízlik majd.

      Törlés
  4. Nagyon jól tetted, hogy megsütötted. Nagyon szépek lettek a képek is ismét. Gizinél elkerülte a figyelmemet, pedig az diétás. Talán egyszer megsütöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Ani, neked is azt tudom tanácsolni, hogy süsd meg, mert nagyon finom.

      Törlés
  5. Ez igen, ez csodálatos sütemény, és finom lehetett. Egyszer majd én is kipróbálom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia, jó étvágyat majd hozzá! 😊

      Törlés