Úgy csomagoltam, mintha tényleg szalámi lenne 😀 |
Felszeletelve... |
Van már több keksz szalámi a blogomon, mindegyik kicsit más, mint ahogy ez is különbözik kicsit a többitől. De abban megegyeznek, hogy mindegyik finom.
Ismét az Ízőrzők műsorában készített finomságok egyike csábított el, most a Súr településen látottak. Nagyon finom, és hűtőszekrényben tárolva sokáig eláll, ha addig nem esszük meg....
Én csak az eredeti mennyiség feléből készítettem, de ebből is lett két rövidebb "szalámi"...
Ismét az Ízőrzők műsorában készített finomságok egyike csábított el, most a Súr településen látottak. Nagyon finom, és hűtőszekrényben tárolva sokáig eláll, ha addig nem esszük meg....
Én csak az eredeti mennyiség feléből készítettem, de ebből is lett két rövidebb "szalámi"...
Hozzávalók (2 rövidebb rúdhoz): 25 dkg háztartási keksz, 10 dkg dió, 10 dkg cukor, 1,5 dl tej, 10 dkg vaj vagy margarin, 1-2 dkg kakaó (vagy ízlés szerint hogy szép színe legyen), 1 evőkanál rum.
Elkészítése:
A kekszet vastagabb nejlon zacskóba tettem, és húsklopfolóval durvára törtem. Ugyanígy felaprítottam a diót is. Ezeket egy tálban összekeverjük.
Kisebb lábasban felolvasztottam a vajat. Közben másik tálkában összekevertem a kakaót, a cukrot, és apránként felhígítottam a tejjel. Ráöntöttem a vajra, felmelegítettem, és az egészet összefőztem, majd a rummal ízesítettem.
Két fóliát kiterítettem, elfeleztem rajtuk a masszát, összetekertem, és közben igazgattam, hogy tömör, és szép formájuk legyen.
Egy éjszakára hűtőszekrénybe tettem, majd a rudakat körben porcukorba mártottam. Utána szépen szeletelhető, és sokáig eltartható.
Kisebb lábasban felolvasztottam a vajat. Közben másik tálkában összekevertem a kakaót, a cukrot, és apránként felhígítottam a tejjel. Ráöntöttem a vajra, felmelegítettem, és az egészet összefőztem, majd a rummal ízesítettem.
Két fóliát kiterítettem, elfeleztem rajtuk a masszát, összetekertem, és közben igazgattam, hogy tömör, és szép formájuk legyen.
Egy éjszakára hűtőszekrénybe tettem, majd a rudakat körben porcukorba mártottam. Utána szépen szeletelhető, és sokáig eltartható.
Nagyon guszta!! Eddig még nem csináltam, csakis keksztekercset, de kifogom próbálni, köszi a receptet. Tényleg mintha szalámi lenne, remek ötlet volt így csomagolni.
VálaszTörlésKöszi szépen Éva, próbáld ki, nagyon finom volt 😊.
TörlésCsinosra csomagoltad! :-) Mindenképp szeretjük a kekszszalámit. Nálunk is az "sült" hét végén, csak lustábbra vettem, tepsibe nyomkodtam, s felkockáztam.
VálaszTörlésKöszönöm Melinda, finomak minden formában, és gyorsan fogynak 😊.
TörlésÉn is szoktam ilyen félét készíteni, de én darált kekszből készítem. Nagyon jól néz ki, és finom lehetett.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia, finom volt így darabos keksszel, és jól át is puhult.
TörlésKatika, ez a csomagolás pazar ötlet, és pazarul is néz ki! :)
VálaszTörlésSzeretném jelezni, hogy ismét lesz Blogkóstoló játék, március 5-e a jelentkezési határidő Gallov Andinál: sherpakonyhaja@gmail.com
Jó lenne terjeszteni, hogy minél több jelentkező legyen!
Puszi: Marisz
Köszönöm Marcsi, és azt is hogy szóltál. Még nem játszottam Blogkóstolót, lehet hogy jelentkezek rá 😊.
TörlésGyönyörű lett, a képek szintén! Még nem készítettem ilyen rudat, ideje lenne. :-)
VálaszTörlésKöszönöm Zsuzsa, ha még nem készítettél ilyet, akkor tényleg itt az ideje, nagyon finom, és sokáig eláll 😊.
TörlésNagyon finom sütés nélküli desszert. Ritkán, inkább karácsony táján szoktam én is készíteni. Nálunk sajnos nem áll el sokáig, annyira szeretjük.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, nálunk is gyorsan fogy, de van hogy a hűtőben hátrébb kerül, és elfeledkezünk róla 😊. De megromlani sosem szokott 😊.
TörlésFinom is és előnye, hogy a hűtőszekrényben eláll, tehát egy személyes háztartás is készítheti....
VálaszTörlésKöszönöm Mari, finom, érdemes kipróbálni....
Törlés