A hűtőben árválkodott három nagyobb alma, már ősidők óta, melyek nyers fogyasztásra már nem voltak kívánatosak, ezért végezték egy gyors fagyasztott leveles tésztában. Egyszerű, de finom sütemény sült ki belőle.... 😋
Hozzávalók a tésztájához: egy 40 dkg-os fagyasztott leveles tészta,
a töltelékhez: 3 db nagyobb alma, diónyi vaj, ízlés szerint cukor és fahéj, egy kisebb citrom felének leve, kis maroknyi mazsola, 1-2 evőkanál gríz,
a teteje megkenéséhez: 1 felvert tojás fele.
Elkészítése:
A tésztát hagytam szobahőmérsékleten kiolvadni. Közben elkészítettem a tölteléket.
Az almákat meghámoztam, nagy lyukú reszelőn lereszeltem, citromlével meglocsoltam. A diónyi vajjal, cukorral, grízzel és a mazsolával pár perc alatt megdinszteltem, aztán megszórtam a fahéjjal.
A grízt azért tettem bele, hogy felszívja az alma nedvességét.
Mire kihűlt a töltelék, a tészta is szobahőmérsékletű lett. Ekkor kisodortam, és feldaraboltam 12 db négyzetre. Elosztottam rajtuk a tölteléket, átlósan kettéhajtottam, és oldalait összenyomkodtam.
A süti viszont nagyon kívánatos lett! 😍 Minden almás süti jöhet! :) Gyönyörű fotók! :)
VálaszTörlésKöszönöm Vanilin a kedves soraidat! Nagyon finom lett a töltelékkel, de ezt a tésztát amúgyis nagyon szeretem, mert változatosan lehet elkészíteni 😊.
TörlésSzia. Nagyon guszták! Milyen márkát használsz a leveles tésztából?
VálaszTörlésA hollandoknak van egy apelflap nevű sütije, azon van némi durva cukor, jó ropogós, azt is imádom,csakúgy, mint a tiédet is imádnám.
th
Köszönöm! Most a sparos Fresco tésztát használtam, finom, és megfizethető áron kapható. Megnéztem a neten az appelflap nevű sütit, amiről írsz, tényleg hasonlít az enyémre. Eddig még nem is hallottam róla 😊.
TörlésEnnivalóan formásak a kis almások! :-) A leveles tésztát én is előszeretettel használom, édes és sós falatokhoz is.
VálaszTörlésKöszönöm Melinda, nagyon finomak voltak, csak az a baj volt velük, hogy gyorsan elfogytak 😊. Én is szoktam sósat is sütni ilyen tésztából, annak is nagyon jó ez a tészta.
TörlésJó ötlet ! Nekem is volt lefagyasztva két adag reszelt, megunt alma, az egyikből almás puffancsokat készítettem, az alma közé keverve egy reszelt sárgarépát is (finom volt!) - a másik maradék adagból én is sütök ilyent.
VálaszTörlésKöszönöm Mari, jó sütést a maradék almádból, és jó étvágyat majd hozzá! 😊
TörlésMi is szeretjük nagyon bármilyen almás sütiket. Nagyon jól néz ki az almás sütid és biztos, hogy nagyon finom volt.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia, finomak voltak, mi is nagyon szeretjük az almás édességeket.
TörlésEgy-két párnácskát most el tudnék csenni, - ha lehetne - a képről, annyira kívánatosak. Ropogós tészta a szaftos gyümölcsökkel töltve nálam is mindig nyerő, pillanatok alatt lába kél, szinte le ki sem kell vennem a tepsiből, már el is fogyott.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, szívesen megkínálnálak vele, de már megettük mindet 😄.
TörlésNagyon finom lehetett a ropogós tészta a jó szaftos, almás töltelékkel. Meg is kívántam, most jó nagyokat nyelek. :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva, finom volt. Az almás sütik mindig nyerőek, nagyon szeretjük, télen-nyáron 😊.
Törlés