Az almával-sonkával-sajttal töltött csirkemell sült édesburgonyával |
Áfonyalekvárral.... |
....és vörösboros-áfonyalekváros szósszal |
Egy finom csirkemell tekercs almával, sajttal és gépsonkával töltve, mellé sült édesburgonya, az egész vörösboros-áfonyalekváros szósszal meglocsolva, 😋 fenséges hétvégi ebéd.
Évánál, a Gizi-receptjei blog háziasszonyánál láttam meg - még március közepén -, hogy hasonlót sütött, pulykamellből. Nagyon megtetszett, elhatároztam, hogy én is megcsinálom, s tíz napra rá el is készült. Mindig tolódott a posztolása, most végre eljött az ideje, hogy felkerüljön....
Nagyon finom lett, köszönöm szépen kedves Éva ezt a remek összeállítást! Én édesburgonyával és vele sült zöldségekből készített szósszal tálaltam, amit vörösborral és áfonyalekvárral gazdagítottam. Az áfonyalekvár valódi erdei áfonyából készült, Torockón kaptuk, kedvelt panziónk kedves háziasszonyától 😊.
Hozzávalók, a tekercsekhez: egy tekercshez 3 szelet bacon szalonna, 2 vékony csirkemellszelet, 2 gépsonkaszelet, sajt és almaszeletek ízlés szerint, vagy amennyi ráfér, só, szárnyasokhoz való házi fűszerkeverék (őröl fehér vagy fekete bors, őrölt kömény, őrölt koriander, majoránna, csili vagy csemege paprika őrlemény),
a tűzálló tál kikenéséhez: kókuszzsír,
a szószhoz: 1 kisebb alma és egy kis sárgarépa, egy nagy hagyma, egy darab zellergumó, zöldségekhez való házi fűszerkeverék (bazsalikom, kakukkfű, oregánó, őrölt fehérbors, csili vagy csemege paprikapor), ízlés szerint vörösbor és áfonyalekvár,
a sült édesburgonyához: édesburgonya 😀 és pár csepp olaj.és
Elkészítése:
Két tekercset készítettem. Mindegyikhez leterítettem 3 csík bacon szalonnát a vágódeszkára. Erre tettem 2-2 szelet enyhén kiklopfolt csirkemell szeletet, amit sóztam, fűszereztem (a fűszerkeverék összetevői csak útmutatás, nem szükséges mindet használni - én sem szoktam -, mindenki azzal fűszerezi, ami kedvére való íz). Utána került rá 2-2 szelet gépsonka, majd almaszeletek. Ezek után feltekertem.
Egy tűzálló tálat kikentem kókuszzsírral, belefektettem a hústekercseket, köré szórtam a feldarabolt zöldségeket. Ezeket is fűszereztem a hozzájuk való fűszerkeverékkel. Vizet öntöttem alá, lefedtem a tál tetejével, és sütőben készre sütöttem. Közben az elfőtt vizet pótoltam. A végén levettem a tál tetejét, hogy piruljon a tekercsek teteje.
Mikor elkészült a hús kivettem a zöldségeket, amiket botmixerrel pépesítettem. Vörösborral hígítottam, és áfonyalekvárral ízesítettem. Kóstolással állapíthatjuk meg, hogy melyikből mennyi kell hozzá.
Az édesburgonyákat meghámoztam, hasábokra vágtam, pár csepp olajjal átkevertem, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, és sütőben megsütöttem. Fűszerezni egyáltalán nem szoktam, kár lenne a finom saját ízét elnyomni.
Két tekercset készítettem. Mindegyikhez leterítettem 3 csík bacon szalonnát a vágódeszkára. Erre tettem 2-2 szelet enyhén kiklopfolt csirkemell szeletet, amit sóztam, fűszereztem (a fűszerkeverék összetevői csak útmutatás, nem szükséges mindet használni - én sem szoktam -, mindenki azzal fűszerezi, ami kedvére való íz). Utána került rá 2-2 szelet gépsonka, majd almaszeletek. Ezek után feltekertem.
Egy tűzálló tálat kikentem kókuszzsírral, belefektettem a hústekercseket, köré szórtam a feldarabolt zöldségeket. Ezeket is fűszereztem a hozzájuk való fűszerkeverékkel. Vizet öntöttem alá, lefedtem a tál tetejével, és sütőben készre sütöttem. Közben az elfőtt vizet pótoltam. A végén levettem a tál tetejét, hogy piruljon a tekercsek teteje.
Mikor elkészült a hús kivettem a zöldségeket, amiket botmixerrel pépesítettem. Vörösborral hígítottam, és áfonyalekvárral ízesítettem. Kóstolással állapíthatjuk meg, hogy melyikből mennyi kell hozzá.
Az édesburgonyákat meghámoztam, hasábokra vágtam, pár csepp olajjal átkevertem, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, és sütőben megsütöttem. Fűszerezni egyáltalán nem szoktam, kár lenne a finom saját ízét elnyomni.
Ez az egy-két darab otthonról, Édesapám kertjéből való, még a tavalyi termésből.
Mikor minden elkészült a tekercseket ferdén felszeleteltem, a szósszal meglocsolva, az édesburival és áfonyalekvárral tálaltam. Nagyon finom volt!
Mikor minden elkészült a tekercseket ferdén felszeleteltem, a szósszal meglocsolva, az édesburival és áfonyalekvárral tálaltam. Nagyon finom volt!
Nagyon guszta, ami csakis finom lehet !
VálaszTörlésKöszönöm Éva, nagyon finom volt!
TörlésÓh de gyönyörű, agyalok, hogy lehetne valami vadhússal elkészíteni!
VálaszTörlésKöszönöm Zsuzsa, biztos vadhúsból is nagyon finom lenne, ahhoz is jól megy az áfonyalekvár 😊.
TörlésNagyon örülök hogy Te is megcsináltad, és ízlett. Nagyon finom lehetett az édes burgonyával és a vörösboros-áfonyalekváros szósszal. Most jó nagyokat nyelek.... :) Nagyon köszönöm hogy megemlítettél, és belinkelted a blogomban lévő receptet.
VálaszTörlésKöszönöm Éva, nagyon ízlett nekünk is! Még egyszer köszi szépen ezt a kiváló receptet! 😊
TörlésNagyon guszta! Elfogadnék egy kis kóstolót most. Tudom, hogy késő…
VálaszTörlésKöszi szépen, fincsi volt! Most már valóban késő a kóstoláshoz, gyorsan fogyott....😊
TörlésGazdagon töltött-körített husi, igazán finom lehet! Szeretem a hús-gyümölcs párosítást. Egyszer sort kerítek rá!
VálaszTörlésKöszönöm Melinda, készítsd el, biztos ízlik majd a családnak!
TörlésNagyon finom ételt készítettél, csupa finomságból áll, és nagyon látványos.
VálaszTörlésKöszönöm szépen, nagyon finom volt! 😊
TörlésÓ, ez istenien néz ki!! Csupa olyan dolog van benne, amit imádok.
VálaszTörlésKöszönöm Vanilin, akkor itt az idő, hogy elkészítsd 😊.
TörlésEz az étel tobzódik az ízekben. Még mondja valaki, hogy a csirkemell unalmas. A lekvár is telitalálat hozzá.
VálaszTörlésKöszönöm szépen kedves Nea! Szeretjük a csirkemellet, mert sokféleképpen készíthető el. Szerintem sem unalmas, valamivel mindig fel lehet dobni 😊.
Törlés