A rántott patisszon
A rántott patisszont mindenki szereti, legalábbis sokan, és az elkészítése is roppant egyszerű. Hogy most mégis felkerült ide ez a finom tökféle, annak az az oka, hogy a bundázása kicsit eltér a megszokottól. A bundázásakor a prézlibe reszelt ementáli sajtot kevertem.
A hozzávalókat és az elkészítését szinte nem is kellene írnom, hisz mindenki hasonlóan készíti. A meghámozott szeleteket sóztam, borsoztam, kicsit állni hagytam, majd lisztbe, tojásba és a sajtos prézlibe forgattam, majd bő olajban kisütöttem. Talán annyit írnék még róla, hogy a sajtos prézliből többször kis adagot kevertem, mert ha sok, és a végén megmarad, azt másra már nem lehet felhasználni.
Mellé bármilyen köretet készíthetünk, én most franciasalátát csináltam, és édesburit, azaz batátát sütöttem, sütőben. Írhatnám hogy az édesburgonya szeleteket grilleztem, de csak hullámos vágóval szeleteltem, és a sütőpapírral bélelt tepsiben az aljuk ilyen szép csíkosra sült meg. 😊
Nagyon finom lett így együtt minden, és már a patisszon sütésekor finom sajtillat terjengett a konyhában. Próbáljátok ki, megéri!
A hozzávalókat és az elkészítését szinte nem is kellene írnom, hisz mindenki hasonlóan készíti. A meghámozott szeleteket sóztam, borsoztam, kicsit állni hagytam, majd lisztbe, tojásba és a sajtos prézlibe forgattam, majd bő olajban kisütöttem. Talán annyit írnék még róla, hogy a sajtos prézliből többször kis adagot kevertem, mert ha sok, és a végén megmarad, azt másra már nem lehet felhasználni.
Mellé bármilyen köretet készíthetünk, én most franciasalátát csináltam, és édesburit, azaz batátát sütöttem, sütőben. Írhatnám hogy az édesburgonya szeleteket grilleztem, de csak hullámos vágóval szeleteltem, és a sütőpapírral bélelt tepsiben az aljuk ilyen szép csíkosra sült meg. 😊
Nagyon finom lett így együtt minden, és már a patisszon sütésekor finom sajtillat terjengett a konyhában. Próbáljátok ki, megéri!
A rántott karfiol
A rántott karfiolt is ugyanúgy paníroztam, mint a patisszont, csak a karfiolrózsákat előzőleg sós vízben megfőztem. Mellé petrezselymes párolt rizst és tartármártást tálaltam.
Nagyon szeretem a rántott dolgokat, lehet az bármi, és ha a bundába még sajt is kerül, nem tudok ellenállni. :D
VálaszTörlésNagyon finomat készítettél, jöhet minden. :)
Köszi szépen Iza, a bundázott zöldségeket és a sajtot mi is nagyon szeretjük, jöhet minden formában 😀.
TörlésNagyon finom lehetett így együtt ,guszta !
VálaszTörlésKöszönöm Éva, nagyon finom volt!
TörlésNagyon jó párosítás. Gyakran készítem én is, mivel a halak nagy részét nem szeretem, de a rántott patisszon íze kicsit a halak ízére emlékeztet. A sajtos bunda mindig jó, még finomabb lesz tőle minden.
VálaszTörlésKöszönöm Nea! Valóban kicsit hasonlít az íze a halhoz, de még a szeletek formája is 😊. A sajt is jót tett neki.
TörlésMi is szeretjük a rántott patisszont, de nem sűrün készítem, pedig finom. Nagyon jól néz ki és mivel ismerem az ízét csak azt tudom írni, biztos, hogy finom volt.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia! Nálunk is ritkán van patisszon, pedig szeretjük. Csak panírozni nem szeretem 😊.
TörlésÉn is szeretem a rántott dolgokat, készíteni is... néha a húslevesben főtt sárgarépát is panírozom :) A patisszon is nagyon finom. Viszont, ami most megdobogtatta a szívem, az a panírozó tálkád, az a három egymással összerakható tálka. Anyukámnak is ilyen volt. Abban tanultam kicsi koromban panírozni. Már nincs meg, eltörtek. De a műveletet mindig is szerettem csinálni. Mint egy meditáció: képes vagyok egész délelőtt panírozni.
VálaszTörlésKöszönöm Marika! Mi is szeretjük a rántott dolgokat, csak panírozni ne kéne 😊. Irigyellek is, hogy te szereted csinálni!
TörlésRántott sárgarépát még nem ettem, de levesbe akármennyi répát teszek, az mindig elfogy.
A panírozott tálkáim már nagyon régiek, legalább 35 évesek, vagy még régebbiek, kicsit el is színeződtek már. Összerekhatóak, de ahogy látom a fotómon, most nem raktam őket össze 😀.
Otthon is megvan még a régi, gyerekkoromban mindig segítettem Anyukámnak, sokat paníroztunk abban is....