2021. szeptember 18., szombat

Frankfurti leves




Most egy "vendéglevest" hozok, vagyis én voltam vendégségben unokanővéremnél, és ezt a finom levest ettük ebédre. Én kértem hogy ez legyen, mert még soha nem ettem frankfurti levest. Nagyon ízlett! 😋

Hozzávalók: 1 kisebb vagy közepes kelkáposzta, 2-3 közepes krumpli, 1 sárgarépa, 2 pár füstölt virsli, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, pár csipet őrölt kömény, 2 kiskanál majoránna, ízlés szerint ételízesítő (lehet házi vagy leveskocka...), 2 csapott evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál őrölt paprika (vagy ízlés szerint több), 1 dl tejföl.

Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát félkarikára, és nagyon kevés olajon megdinszteljük. 
Hozzáadjuk a feldarabolt kelkáposztát, a zúzott fokhagymát, a borsot, a köményt, a majoránnát, és felengedjük vízzel. Sózzuk, beletesszük az ételízesítőt is, és forrás után kb. 15 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, és majdnem készre főzzük. 
A virslit karikára vágjuk, beletesszük a levesbe és így együtt készre főzzük, ami már csak pár perc lesz.
A lisztből és olajból rántást készítünk, megszórjuk tetszés szerinti pirospaprikával, és elkeverjük benne a tejfölt. Ha nagyon sűrű lenne, kevés vízzel hígítjuk. Szűrőn keresztül belecsurgatjuk a levesbe, kiforraljuk, és már tálalhatjuk is, néhány erős paprika karikával.




10 megjegyzés:

  1. Sűrű, tartalmas, lélekmelengető leveske. Én is nagyon szeretem, de már régen volt nálam is. Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Nea, nagyon finom volt, most már én is megszerettem 😊.

      Törlés
  2. Én gyakran készítek frankfurti levest, mert nagyon szeretjük. A vendégleves is nagyon guszta.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, finom lehetett !

    VálaszTörlés
  4. Én pedig még soha nem készítettem frankfurti levest, pedig szeretem nagyon. Köszönöm a receptet mindkettőtöknek! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen Zsuzsa, mindkettőnk nevében! 😊

      Törlés
  5. Szeretem a frankfurti levest, de még soha nem készítettem. A tiéd is nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Vanilin, én pedig most ettem először, de máris megszerettem 😃.

      Törlés