2021. április 1., csütörtök

Tojáskrém és színesre "festett" főtt tojás



Minden kedves olvasómnak jó készülődést, és kellemes, egészségben gazdag húsvétot kívánok!





Két tojásételt tálaltam egy vacsorára, a közelgő húsvét jegyében. Neánál láttam, hogy lilára "festett" tojásokat készített, természetesen természetes színezékkel, lila káposzta pácban. Ennek mintájára készültek el az én színes tojásaim, cékla savanyúság levében pácolva, mivel pont volt még ecetes céklánk, és a leve is épp elegendő volt két tojás páclevének..
A tojáskrém receptjét pedig Apukámtól kaptam, amit a pikáns lila hagyma íze dobott fel. Próbaképpen ezt csak 1 tojásból készítettem, de egy vacsorára pont elég volt nekünk. Nem csak mutatósak, hanem finom, ízletesek is voltak. Bármelyik megállja a helyét az ünnepi asztalon is.

Hozzávalók a színes tojáshoz: főtt tojások, ecetes cékla leve.

Elkészítése:
Elkészítése nagyon egyszerű. A készre főtt tojásokat hideg vízben hagytam kihűlni, majd megpucoltam. Egy üveg tálkába tettem, és leöntöttem a cékla levével, úgy hogy teljesen ellepje a tojásokat. Hűtőszekrénybe tettem, estétől másnap reggelig.
Tálaláskor tetszés szerint felvághatjuk és ki is díszíthetjük ecetes tormával vagy piros arannyal, de én inkább hagytam ezek nélkül, nem tűnt nekem úgy, hogy ehhez a színhez bármi is hiányozna róluk..


Hozzávalók a tojáskrémhez, ízlés szerinti arányokkal: főtt tojás, lágy vaj vagy margarin, só, bors, mustár, apróra vágott lila hagyma és reszelt sajt.

Elkészítése:
A megfőtt és megpucolt tojásokat apró lyukú reszelőn lereszeltem, majd hozzákevertem az összes többi hozzávalót. Közben kóstolgattam, hogy valamelyik ízesítőből kell-e még hozzáadni.
Uborkával, paprikával és retekkel tálaltam.
De kínálhatunk még mellé sonkát, füstölt kolbászt, szalámit, stb....





15 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és finom minden, váljék egészségetekre. A tojáskrém receptet viszem és elkészítem én is, köszönet érte az Édesapádnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük Apukám nevében is! Majd ha olvassa, biztos örül, hogy Te is el fogod készíteni 😊.

      Törlés
  2. Nagyon szép lett a festett tojás, jó élénk színe van. A tojáskrémet én is pont így készítem, ahogy Apukád, csak én a sajtot ráreszelem és melegszendvicsként fogyasztjuk. Én is kívánok Áldott, békés, nyugodt és szép Húsvétot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm kedves Nea, melegszendvicsként is nagyon finom lehet.
      Nektek is áldott szép húsvétot!

      Törlés
  3. A festett tojás nagyon tetszik! :) A tojáskrémet én is így szoktam készíteni. Áldott húsvétot kívánok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm kedves Vanilin, én is áldott, szép húsvétot kívánok!

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Köszönjük szépen kedves Zsuzsa, nektek is áldott ünnepet!

      Törlés
  5. De szép színt kaptak a főtt tojások!
    Boldog húsvétot kívánok Nektek!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép, ízléses tálalás, minden nagyon finom. Apukád mindenben nagyon ügyes. Áldott Húsvéti ünnepeket és jó egészséget kívánok Nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen kedves Lívia, Apukám nevében is. Viszont kívánunk nektek is jó egészséget!

      Törlés
  7. Katikám! Ismét csodákat alkottál, és csodás fotókat készítettél róluk!
    Bár az ünnepi jőkívánsággal már elkéstem, azért remélem, hogy kellemesen telt a húsvétotok! Kívánok szép tavaszt és jó egészséget!

    VálaszTörlés
  8. Kedves Kati! Bár a húsvéti jókívánsággal már elkéstem, azért remélem hogy kellemesen telt az ünnepetek! Ismét remek dolgokat kreáltál és csodás fotókat készítettél róla! Szép tavaszt és jó egészséget kívánok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Marcsi, köszönjük szépen, nektek is jó egészséget kívánunk!

      Törlés