A megkent szendvicsek |
A zöldfűszeres vajkrém.... |
...a füstölt paprikás |
...és megkenve a bagettek, közelebbről... |
Fűszeres vajat készültem csinálni, végül aztán nem a klasszikus vajkrém lett belőle, hanem egy krémsajttal dúsított változat. Csak egy kevés krémsajttal szerettem volna krémesíteni, aztán mégis belekevertem az egész kis tömlőnyit. De jól is tettem, mert nagyon finom kence lett belőle.
Hozzávalók a vajkrémekhez: 10 dkg házi vaj, 10 dkg sonkás ízű krémsajt, só, snidling, friss bazsalikom levelek, petrezselyem, füstölt ízű törött paprika, lila hagyma, Cayene bors,
melléje zöldség- és salátafélék: kígyóuborka, retek, csípős zöldpaprika és vegyes salátakeverék.
Elkészítése:
A szoba hőmérsékletű vajat kikevertem a sóval és hozzáadtam a krémsajtot. Két részre választottam. Az egyikbe kevertem az apróra vágott zöldfűszereket, tetejét megszórtam Cayene borssal. A másik részét megszórtam a paprikával és belekevertem a kis darabokra vágott lila hagymát.
Nagyon finom szendvicseket készítettél, mindkét változat guszta, és nagyon jól néz ki.
VálaszTörlésKöszi szépen Lívia, finom volt.
TörlésMicsoda íz,- és színkavalkád, már a látványától jól lakik az ember. Ha most itt lenne előttem, nem tudnék ellenállni a kísértésnek.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, szeretem a színes ételeket, még jobban meghozza az étvágyat 😊.
TörlésÜdítő látványnak is nagyon finom lehetett!
VálaszTörlésKöszönöm Éva!
TörlésIgazi nyáridéző hangulatú képek, a kertben fogyasztanám szívesen társaságban. :-))
VálaszTörlésKöszönöm Zsuzsa! Kertbe kiülni és ott egy jó társaságban eszegetni belőle biztos nagyon kellemes lehet 😊.
TörlésA szendvicsek látványától megjön az ember étvágya. Guszták! :)
VálaszTörlésKöszi szépen Vanilin! Egyszerű kence, de nagyon ízletes volt 😊.
TörlésIsmét lenyűgözött a színkavalkád, csodás!
VálaszTörlés