A nemrég készített tortellini után most megfőztem a másik itáliai töltött tésztát, a raviolit. Ezt gombás baconös töltelékkel, és paradicsomos mártással.
Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 2 tojás, só, kevés víz,
a töltelékhez: 20 dkg gomba, 6 szelet bacon szalonna, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1-2 evőkanál olaj, 1 kiskanál csemege paprika, só, bors, szárított-morzsolt oregánó, bazsalikom és kakukkfű, 3-4 evőkanálnyi házi spagetti szósz, 1 maréknyi reszelt sajt, 1 tojás fele-háromnegyede (a többi a tészta "összeragasztásához" kell majd),
a mártáshoz: 1 kisebb hagyma, 1 kanál olaj, házi spagetti szósz,
feltétként: reszelt sajt, 2-3 szelet bacon és friss bazsalikom levelek.
Elkészítése:
Először a tésztát állítottam össze, majd ameddig pihent elkészítettem a tölteléket.
A megtisztított gombát, a hagymát, a fokhagymát és a bacont apróra vágtam. Az olajon először a hagymákat és a szalonnát pirítottam meg, aztán hozzáadtam a gombát, és tovább pirítottam. Ezután megszórtam a sóval és a fűszerekkel, belekevertem a spagetti szószt, és készre pároltam. Ekkor kevertem hozzá a tojást és a sajtot.
Hagytam hűlni, közben elővettem a tésztát. Egész vékonyra kisodortam, megjelöltem a közepét, és egyik felébe elkezdtem egymás mellé kupacokba rakni a tölteléket, közöttük pedig megkentem a tésztát a maradék tojással. Ezután ráhajtottam a tészta másik felét, a töltelékek között jól lenyomkodtam, majd ezek mentén hullámos vágóval feldaraboltam.
Forrásban lévő sós vízben kifőztem őket, csak sajnos közben kilapultak, és nem maradtak olyan szép párnák, mint kifőzés előtt.
A mártáshoz az apróra feldarabolt hagymát megdinszteltem, hozzáadtam a spagetti szószt, kiforraltam, majd beleforgattam a kifőtt raviolikat. A 2-3 bacon szeletet kis darabokra vágtam, kisütöttem ropogósra, ezzel, és reszelt sajttal, valamint friss bazsalikom levelekkel megszórva tálaltam.
|
A hozzávalók
|
|
Elkezdjük párolni a tölteléket
|
|
Már benne van a spagetti szósz is
|
|
A töltelék a tésztán
|
|
A kis párnák kialakítása...
|
|
...összedarabolásuk... |
|
...és kifőzésük
|
Csodásan néz ki! Én még nem ettem raviolit, de szívesen megkóstolnám. :) Guszta!
VálaszTörlésKöszönöm Vanilin, próbálkozzál meg vele egyszer, biztos ízlik majd.
TörlésNagyon guszta tudnám szeretni! Jó ez a tészta formázási módja, egyszer kipróbáltam ezt a tésztát azóta sem és tessék már másodszor készíted :)
VálaszTörlésKöszönöm Éva, finom volt. Szeretek tésztát gyúrni, ha van rá időm és kedvem is, szívesen csinálom. Megtölteni pedig avval lehet, amit szeretünk 😊.
TörlésNagyon finom ebédet készítettél, mi is szeretjük a töltött tésztákat. A gomba és a bacon jól összeillenek, remek választás volt.
VálaszTörlésKöszi szépen Éva!
TörlésIgazán ínycsiklandó lett a végeredmény! Én nagyon ritkán veszem rá magam házi tészta gyúrására. Leginkább derelyéhez készítek. Végül is hasonló, csak nem lekvárt kell beletölteni...
VálaszTörlésKöszi szépen Melinda. Szeretek tésztát gyúrni, de azért használjuk a boltit is 😊.
TörlésCuki kis ravioli párnákat készítettél és a tölteléke is kedvemre való lenne. Szeretjük mi is a paradicsomos tésztákat.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia, mi is szeretjük az ilyen olaszos tésztákat. 😊
TörlésHázilag még nem próbálkoztam vele. Imádom az ilyen kis falatnyi, szószos tésztákat, könnyű ebédeket.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, én is most készítettem először ilyet, kicsit pepecs munka volt, de finom lett.
Törlés