Egy újabb finom hal és mellé saláta, vagy megfordítva, egy finom saláta és mellé hal. Úgyhogy azt a címet is adhattam volna neki, hogy nizzai saláta fűszeres hallal, mert most inkább a saláta volt a főszereplő... 😋
Hozzávalók a fűszeres halhoz: fagyasztott alaszkai tőkehalfilé, só, citromlé, kukoricaliszt,
a fűszerek hozzá: szárított bazsalikom, majoránna, és kapormag, koriander, színes bors, erős paprika (csili) - ezek keverékként, morzsolva, illetve darálva,
a sütéshez: kevés olaj vagy vaj,
a nizzai salátához: fejes saláta, vagy mint nálam most salátakeverék, 2-3 főtt tojás, 10-15 dkg ementáli sajt, 2 friss gomba, 8-10 ecetes gyöngyhagyma és 1-2 ecetes minikukorica, 5-6 gerezd ecetes vagy marinált pirospaprika, só, olívaolaj, citromlé, őrölt bors, lehet beletenni pár szem kapribogyót vagy olívabogyót, nekem nem volt, ez most nincs benne.
a fűszerek hozzá: szárított bazsalikom, majoránna, és kapormag, koriander, színes bors, erős paprika (csili) - ezek keverékként, morzsolva, illetve darálva,
a sütéshez: kevés olaj vagy vaj,
a nizzai salátához: fejes saláta, vagy mint nálam most salátakeverék, 2-3 főtt tojás, 10-15 dkg ementáli sajt, 2 friss gomba, 8-10 ecetes gyöngyhagyma és 1-2 ecetes minikukorica, 5-6 gerezd ecetes vagy marinált pirospaprika, só, olívaolaj, citromlé, őrölt bors, lehet beletenni pár szem kapribogyót vagy olívabogyót, nekem nem volt, ez most nincs benne.
Elkészítése:
A halat szobahőmérsékleten hagytam kiolvadni, majd sóztam, meglocsoltam citromlével, és 15-20 percig állni hagytam. Ezután kevés kukoricalisztet összekevertem az előzőleg elkészített fűszerkeverékkel, és bedörzsöltem vele a halat. Kevés olajon, teflonserpenyőben mindkét oldalát megsütöttem, míg a fűszeres réteg ropogós nem lett.
A nizzai salátához a salátalevelekkel kibéleltem egy üvegtálat, majd az összes többi felszeletelt illetve darabolt hozzávalót elrendeztem rajta. Ízlés szerint sóztam, borsoztam, meglocsoltam az olívaolajjal és a citromlével, s már lehetett is tálalni.
Citromgerezdeket kínáltam mellé, és egy pohár sört, mert ugye a hal úszni szeret 😊 🐋
A kisült halat fel is darabolhatjuk, és hidegen a salátához keverve tálalhatjuk, akkor egy finom halsalátát kapunk....
Citromgerezdeket kínáltam mellé, és egy pohár sört, mert ugye a hal úszni szeret 😊 🐋
A kisült halat fel is darabolhatjuk, és hidegen a salátához keverve tálalhatjuk, akkor egy finom halsalátát kapunk....
A fűszerek, balról: szárított majoránna, koriander, színes bors, kapormag, szárított bazsalikom, középen erős paprika - és ezek darálva, morzsolva keverékként.... |
...és a fentiek összekeverve kevés kukoricaliszttel, bedörzsölve vele a halszeletek |
Csodás a látvány és nagyon finom lehetett!
VálaszTörlésKöszi szépen Éva, finom volt 😊
TörlésMost végre rászánom magam, hogy saját fűszerkeveréket őröljek, mert mindezek megtalálhatóak itthon, és jó ötletet adtál, hogy a szuper serpenyőmben vígan süthetek ilyen panírozott halat, minimális zsírral.
VálaszTörlésA salátában miért nyers a gomba? Így még sosem ettem.
Köszönöm Kincse! Szeretem a saját összeállítás fűszerkeverékeket, mert ezekben biztos nincs semmilyen adalék...😊
TörlésRégebben mi sem hallottunk róla, hogy a gombát nyersen is lehet enni. Erdélyben kóstoltuk így, és ízlett. Meglepően nagyon finom, főleg így, hogy kicsit meg van sózva és meglocsolva citromlével 😊
Szép színes látvány és ízkavalkád, amitől nagyon finom lehetett. Én sem ettem még nyers gombát, nem is tudom elképzelni sem, hogy milyen lehet.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia! Kóstold meg egyszer a nyers gombát, mert finom, főleg így ízesítve citrommal, olívaolajjal...
TörlésNagyon impozáns és szemet gyönyörködtető fogás. A képeidet látva lassan kezdem megkedvelni a halakat.
VálaszTörlésKöszönöm Nea! Ez is volt a célom, hogy minél többen kedveljék, szeressék megy a halat 😊, nekünk mostanában sűrűbben kerül az asztalunkra belőle...
TörlésNagyon kívánatos! Szeretem a halat! :)
VálaszTörlésKöszi szépen, finom is egy jól elkészített hal 😊
Törlés