Fejedelmi ebédünk volt, egy finom fűszerezésű marhahúspogácsa, mellé tócsni és friss saláta, amit tökmagolajjal locsoltunk meg. Lányunktól kaptuk az olajat, amit gyorsan ki is próbáltunk. A marhahúst is tőlük kaptuk, a tócsnikat a férjem sütötte, úgyhogy egy nagyon finom, ajándék ebéd volt számomra, nekem csak a húst kellett kisütni! Köszönet érte mindenkinek! 😊
Hozzávalók a húspogácsához: 50 dkg darált marhahús, 1 tojás, 1 nagy hagyma, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint 2-3 kiskanál mustár (ha van magos), 1-2 kiskanál olívaolaj, só,
BBQ fűszerkeverék: 1-1 teáskanál pirospaprika, csilipor, szerecsendió, őrölt köménymag, fokhagyma granulátum, őrölt fekete bors, cayenne bors, kapormag, barna cukor, 2 kiskanál szárított morzsolt majoránna, fél-fél kiskanál mustármag és koriander - ennek a keveréknek kb. a fele, vagy kicsit több került bele, és ha valaki nem szereti valamelyik fűszert, azt ki is hagyhatja, hisz elég sokféle van benne...
a tócsnihoz: itt megtekinthető a hozzávalója és elkészítése,
a salátához: friss vegyes saláta: káposzta, uborka, salátafélék, paprika, sárgarépa, zöldhagyma, stb.... ízlés szerint só, citromlé és tökmagolaj.
BBQ fűszerkeverék: 1-1 teáskanál pirospaprika, csilipor, szerecsendió, őrölt köménymag, fokhagyma granulátum, őrölt fekete bors, cayenne bors, kapormag, barna cukor, 2 kiskanál szárított morzsolt majoránna, fél-fél kiskanál mustármag és koriander - ennek a keveréknek kb. a fele, vagy kicsit több került bele, és ha valaki nem szereti valamelyik fűszert, azt ki is hagyhatja, hisz elég sokféle van benne...
a tócsnihoz: itt megtekinthető a hozzávalója és elkészítése,
a salátához: friss vegyes saláta: káposzta, uborka, salátafélék, paprika, sárgarépa, zöldhagyma, stb.... ízlés szerint só, citromlé és tökmagolaj.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágtam, kevés olajon üvegesre pároltam, majd a zúzott fokhagymával, a tojással és a mustárral együtt hozzáadtam a darált húshoz. Sóztam, meglocsoltam az olívaolajjal, és hozzákevertem a fűszerkeveréket is. Fél órát hűtőben pihentettem, majd nem túl nagy, ellaposított, fasírt szerű pogácsákat formáztam belőle, amiket kevés olajon közepes tűzön megsütöttem.
A kisült tócsnikkal és tökmagolajjal meglocsolt salátával tálaltam.
A húspogácsához való fűszerkeverék.... |
.....és a többi hozzávaló |
Fejedelmi lakomátok volt nagyon guszta! Egészségetekre!
VálaszTörlésKöszönjük szépen kedves Éva 😊
TörlésAzt látom nálad, hogy a húst rendszeresen zöldségekkel tálaljátok, ami olvasatom szerint egészséges módszer az emésztés szempont jából, nálaztok ez tudatos?
VálaszTörlésKöszönjük kedves Kincse! Ha mód van rá, szeretjük a húsokat és halakat friss salátával tálalni. Ízre is szeretjük a salátákat, és így sokkal könnyebb, nem annyira megterhelő a tál étel 😊
TörlésIgazán finom ebédetek volt! Nekem eddig nem jutott eszembe a tócsnit köretnek készíteni- többnyire viszonylag gyors vacsora gyanánt kerül az asztalra. Megint kaptam egy jó ötletet, köszönöm! :-)
VálaszTörlésKöszönjük kedves Melinda! Néha szoktuk magába is enni a tócsnit, de köretnek is nagyon szeretjük 😊 Próbáld ki egyszer 😊
TörlésValóban fejedelmi ez az ebéd! :)
VálaszTörlésKöszi szépen kedves Vanilin 😊
TörlésIgen, igazi lakoma. Nagyon szépek a képek is. Kedves a férjedtől, hogy sokszor főz.
VálaszTörlésKöszönjük szépen kedves Ani! Igen, szeret a férjem ténykedni a konyhában 😊
TörlésTényleg fejedelmi ebédetek volt, nagyon guszta minden. Tocsnit én is szoktam köretnek készíteni. Ügyes a férjed is. Nálunk a férjem csak a bevásárláshoz ért, de ahhoz nagyon.
VálaszTörlésKöszönöm szépen kedves Líva, a férjem nevében is 😊
TörlésKedves Katalin! Hihetetlenül jó érzéked van az ízek és a színek megkomponálásához. Sok jó ötletet szoktam Tőled vinni és eddig még mind nagyon bevált. Köszönöm, hogy vagy nekünk. Ez az étel is fantasztikus.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Nea, nagyon kedves vagy! Örülök, hogy a képeimmel, receptjeimmel jó ötleteket tudok átadni 😊
Törlés