2019. október 5., szombat

Tárkonyos marharagu leves




Egy finom, tartalmas leves, sok zöldséggel és hússal, hisz jönnek a hűvös őszi napok.
Ez is egy olyan recept, ahol nem írok konkrét mennyiségeket, mindenki annyiból készíti, amennyit főzni szeretne. A hozzávalói magam állítottam össze, ahogy mi szeretjük... 😊

Hozzávalók, kisebb-nagyobb mennyiséghez: 25-50 dkg marhalapocka felkockázva, 2-5 krumpli, 1-3 sárgarépa, 1-2 fehérrépa, darabka zellergumó, 10-20 dkg gomba, maroknyi borsó vagy zöldbab, 1-3 gerezd fokhagyma, 1 kicsi vagy nagyobb hagyma, só, őrölt bors, 1 marhahúsleves kocka vagy házi ételízesítő, 1-2 késhegynyi kurkuma, kevés zsír vagy olaj, lestyán- és petrezselyemzöld, és természetesen sok friss tárkony, 1-2 evőkanál liszt, 2-4 evőkanál tejföl (vagy ízlés szerinti mennyiség), citromlé.

Elkészítése:
A felkockázott marhahúst kevés mangalicazsíron kicsit megpirítottam. Sóztam, borsoztam, megszórtam a kurkumával, hozzáadtam az ételízesítőt, a hagymát, a fokhagymát, és az apróra vágott zöldfűszerek felét. Így főztem kis lángon, kb. míg a hús félig-háromnegyedig megfőtt.
Ekkor tettem bele a sárgarépát, fehérrépát és zellergumót. Újabb rövid főzés után a gombát, majd a borsót, és a többi zöldfűszert.
Mikor elkészült behabartam a liszt és tejföl keverékkel és citromlével ízesítettem.





10 megjegyzés:

  1. Nagyon finom, sűrű és tartalmas leves. Jól esne most egy tányérkával.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Nea, szívesen küldenék, ha még lenne belőle 😊

      Törlés
  2. Nagyon finom lehetett. Minden összetevőt szeretek benne. A tárkony saját nevelésű?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Ani! A tárkony Apukám kertjéből való, és a többi zöldfűszer is, mindegyik bio 😊

      Törlés
  3. Bármikor szívesen megenném! Marhaelvest még nem ettem tárkonyosan, de biztos vagyok benne, hogy nagyon finom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Melinda, finom volt és jó laktató 😊

      Törlés
  4. Szeretjük az ilyen laktató, finom leveseket. Nagyon jól néz ki.

    VálaszTörlés