Egy finom, tartalmas leves, sok zöldséggel és hússal, hisz jönnek a hűvös őszi napok.
Ez is egy olyan recept, ahol nem írok konkrét mennyiségeket, mindenki annyiból készíti, amennyit főzni szeretne. A hozzávalói magam állítottam össze, ahogy mi szeretjük... 😊
Hozzávalók, kisebb-nagyobb mennyiséghez: 25-50 dkg marhalapocka felkockázva, 2-5 krumpli, 1-3 sárgarépa, 1-2 fehérrépa, darabka zellergumó, 10-20 dkg gomba, maroknyi borsó vagy zöldbab, 1-3 gerezd fokhagyma, 1 kicsi vagy nagyobb hagyma, só, őrölt bors, 1 marhahúsleves kocka vagy házi ételízesítő, 1-2 késhegynyi kurkuma, kevés zsír vagy olaj, lestyán- és petrezselyemzöld, és természetesen sok friss tárkony, 1-2 evőkanál liszt, 2-4 evőkanál tejföl (vagy ízlés szerinti mennyiség), citromlé.
Elkészítése:
A felkockázott marhahúst kevés mangalicazsíron kicsit megpirítottam. Sóztam, borsoztam, megszórtam a kurkumával, hozzáadtam az ételízesítőt, a hagymát, a fokhagymát, és az apróra vágott zöldfűszerek felét. Így főztem kis lángon, kb. míg a hús félig-háromnegyedig megfőtt.
Ekkor tettem bele a sárgarépát, fehérrépát és zellergumót. Újabb rövid főzés után a gombát, majd a borsót, és a többi zöldfűszert.
Mikor elkészült behabartam a liszt és tejföl keverékkel és citromlével ízesítettem.
Finom levest főztél!
VálaszTörlésKöszi szépen Éva, finom volt!
TörlésNagyon finom, sűrű és tartalmas leves. Jól esne most egy tányérkával.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, szívesen küldenék, ha még lenne belőle 😊
TörlésNagyon finom lehetett. Minden összetevőt szeretek benne. A tárkony saját nevelésű?
VálaszTörlésKöszönöm szépen Ani! A tárkony Apukám kertjéből való, és a többi zöldfűszer is, mindegyik bio 😊
TörlésBármikor szívesen megenném! Marhaelvest még nem ettem tárkonyosan, de biztos vagyok benne, hogy nagyon finom!
VálaszTörlésKöszi szépen Melinda, finom volt és jó laktató 😊
TörlésSzeretjük az ilyen laktató, finom leveseket. Nagyon jól néz ki.
VálaszTörlésKöszönöm szépen kedves Lívia!
Törlés