2019. október 20., vasárnap

Krumplis-túrós pogácsa magvakkal




Egy finom, belül puha, tetején ropogós pogácsa, ami a krumplitól és a zsírtól még két nap múlva is puha marad, persze ha addigra el nem fogy. Már van egy hasonló krumplis-túrós pogácsám itt a blogomon, most azt fejlesztettem tovább, és magvakkal gazdagítottam. 
Ez is, a régebbi is saját találmány 😋

Hozzávalók kb. 40 db 4,5 cm átmérőjű pogácsához: 30 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 kiskanál cukor, 25 dkg túró, 10 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg zsír, 20 dkg krumpli, 2 tojás (az egyikből a fele félretéve a teteje megkenéséhez), só,
a tetejére: a meghagyott fél tojás, trappista sajt, tökmag, köménymag, lenmag.

Elkészítése:
A cukros tejben felfuttattam az élesztőt, majd a többi hozzávalóval lágy tésztává dagasztottam.
Meleg helyen kb. egy órát kelesztettem, majd másfél ujjnyi vastagra kisodortam, kiszaggattam, tepsibe tettem, és újra kelesztettem.
Ezután megkentem a tojással, megszórtam a reszelt sajttal és a magvakkal, majd előmelegített sütőben megsütöttem.




10 megjegyzés:

  1. Milyen szép, mosolygós pogácsák. A ropogósra pirult magvaktól pedig csak még finomabb lehet.

    VálaszTörlés
  2. Csábító, pihe-puha pogácsák! Ma én is krumplisat sütöttem! :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szívesen ennék most belőle. Szeretek ráharapni a magocskákra.

    VálaszTörlés
  4. Mert pogácsából sosem elég, legyen az bármilyen. ;) Nagyon finomnak tűnnek! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép és finom lehet! Jól összeszedted a hozzávalókat egyszer teszek egy próbát:)

    VálaszTörlés
  6. Túrósat gyakran készítek, de kruplival még nem próbáltam. Nagyon guszta, szép pogácsákat készítettél.

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm szépen lányok, mindannyiótoknak! Próbáljátok ki egyszer, biztos hamar el fog fogyni 😊

    VálaszTörlés
  8. Ezeknek a pogácsáknak lehetetlen ellenállni, olyan guszták. :)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon jól néz ki, nem is a drága sütik sorába tartozik, úgy érzem egy próbát megér ! Mindenféle pogácsát szeretek. Kár, hogy legjobban a töpörtyűset, mert az mára már luxusétellé "nemesült"...

    VálaszTörlés
  10. Kedves Vanilin, Mari, köszönöm szépen! Süssétek meg valamikor, biztos ízlik majd. Finom puha, de mégis ropogós pogácsa 😊

    VálaszTörlés