Egy finom, belül puha, tetején ropogós pogácsa, ami a krumplitól és a zsírtól még két nap múlva is puha marad, persze ha addigra el nem fogy. Már van egy hasonló krumplis-túrós pogácsám itt a blogomon, most azt fejlesztettem tovább, és magvakkal gazdagítottam.
Ez is, a régebbi is saját találmány 😋
Hozzávalók kb. 40 db 4,5 cm átmérőjű pogácsához: 30 dkg liszt, 2,5 dkg
élesztő, 1 dl tej, 1 kiskanál cukor, 25 dkg túró, 10 dkg vaj vagy
margarin, 5 dkg zsír, 20 dkg krumpli, 2 tojás (az egyikből a fele
félretéve a teteje megkenéséhez), só,
a tetejére: a meghagyott fél tojás, trappista sajt, tökmag, köménymag, lenmag.
a tetejére: a meghagyott fél tojás, trappista sajt, tökmag, köménymag, lenmag.
Elkészítése:
A cukros tejben felfuttattam az élesztőt, majd a többi hozzávalóval lágy tésztává dagasztottam.
Milyen szép, mosolygós pogácsák. A ropogósra pirult magvaktól pedig csak még finomabb lehet.
VálaszTörlésCsábító, pihe-puha pogácsák! Ma én is krumplisat sütöttem! :-)
VálaszTörlésNagyon szívesen ennék most belőle. Szeretek ráharapni a magocskákra.
VálaszTörlésMert pogácsából sosem elég, legyen az bármilyen. ;) Nagyon finomnak tűnnek! :)
VálaszTörlésNagyon szép és finom lehet! Jól összeszedted a hozzávalókat egyszer teszek egy próbát:)
VálaszTörlésTúrósat gyakran készítek, de kruplival még nem próbáltam. Nagyon guszta, szép pogácsákat készítettél.
VálaszTörlésKöszönöm szépen lányok, mindannyiótoknak! Próbáljátok ki egyszer, biztos hamar el fog fogyni 😊
VálaszTörlésEzeknek a pogácsáknak lehetetlen ellenállni, olyan guszták. :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, nem is a drága sütik sorába tartozik, úgy érzem egy próbát megér ! Mindenféle pogácsát szeretek. Kár, hogy legjobban a töpörtyűset, mert az mára már luxusétellé "nemesült"...
VálaszTörlésKedves Vanilin, Mari, köszönöm szépen! Süssétek meg valamikor, biztos ízlik majd. Finom puha, de mégis ropogós pogácsa 😊
VálaszTörlés