Stefánia vagdaltat többször sütöttem már, közepén főtt tojással, vagy tojás nélkül egybe fasírtot. De most Jucinál láttam meg ezt a tojásrántottás változatot, ami nagyon megtetszett, mert szép színes, guszta és tetszetős volt, és már ránézésre látszott, hogy nagyon finom lehet. Úgyhogy hétvégére meg is sütöttem, egy kisebb tekercset, a hozzávalókat arányosan lecsökkentve. Nagyon finom lett, köszönöm szépen Juci ezt a kiváló receptet....
Hozzávalók, nálam: 40 dkg darált hús, 1 nyers tojás, másfél zsemle, só, őrölt bors,
törött paprika ízlés szerint, őrölt kömény, pár csipet szárított-morzsolt bazsalikom, esetleg fasírtokhoz való fűszerkeverék, 2 gerezd fokhagyma,
a rántottás töltelékhez: most 2 tojás, de lehet akár 3-4 is, főleg ha kisebbek, kevés olaj és kápia szeletek.
a rántottás töltelékhez: most 2 tojás, de lehet akár 3-4 is, főleg ha kisebbek, kevés olaj és kápia szeletek.
Elkészítése:
A darált húshoz adtam a
beáztatott, majd jól kinyomkodott zsemlét, a zúzott fokhagymát, a nyers tojást
és a fűszereket. Jól átkevertem.
Beolajozott alufóliára simítottam, rátettem a kevés olajon megsütött rántottát és a kápia szeleteket, majd a fólia segítségével feltekertem. Kalácstepsibe fektettem, és a fóliával betakarva sütőbe tettem. Mikor már átsült, kinyitottam a rajta a fóliát, hogy a teteje is szép piros-barnára süljön.
Petrezselymes krumplival, vegyes friss salátával és görög bazsalikom levelekkel tálaltam.
Beolajozott alufóliára simítottam, rátettem a kevés olajon megsütött rántottát és a kápia szeleteket, majd a fólia segítségével feltekertem. Kalácstepsibe fektettem, és a fóliával betakarva sütőbe tettem. Mikor már átsült, kinyitottam a rajta a fóliát, hogy a teteje is szép piros-barnára süljön.
Petrezselymes krumplival, vegyes friss salátával és görög bazsalikom levelekkel tálaltam.
A kisimított húsmassza, rajta a rántotta és a paprikaszeletek |
A feltekert Stefánia a kalácstepsiben, sütésre készen |
A tied meg szebb lett Katalin draga! Hiaba en mindig rohanok, es csak a talalaskor fotozok, mar semmi ,, kellek,, nelkul, csak ugy egyszeruen kiteszem a terasz csempejere es katt meg van a foto. Szivbol orulok, hogy tetszett a recept.
VálaszTörlésTényleg nagyon finom lehetett és nagyon guszta is. A fasirtot szeretjük, ebben a változatban pedig még különleges is.
VálaszTörlésNagyon guszta finom lehetett!
VálaszTörlésNagyon ötletes így és szép is. Mi is nagyon szeretjük a Stefániát.
VálaszTörlésKöszönöm szépen lányok, tényleg nagyon finom volt. De hát Juci receptje nagyszerű volt, így könnyű volt valami újdonságot alkotnom :-)
VálaszTörlésNagyon szép lett. Aki mindig tud újítani, mint te, annak a JóIsten is készíti az újdonságokat.:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Ani :-)
TörlésNagyon kreatívak vagytok! Mutatós is, finom is4 :)
VálaszTörlésKöszi :-)
Törlés