2017. szeptember 25., hétfő

Sült paprika



Egy finom, de nagyon egyszerű étel, olyannyira hogy szinte nincs is receptje. A szalonnát is és a paprikát is (pritamin vagy más vastag húsú) felszeleteljük, és egy teflon serpenyőben megsütjük. Ha jó fajta a szalonna, enged annyi zsírt, hogy az elég a paprika megsütéséhez. Ha szalonna nélkül készítjük, akkor kevés zsírt vagy olajat tegyünk a paprika alá.
Friss kenyérrel, paradicsommal tálaljuk.

Régen, otthon gyerekkoromban sokszor ettünk ilyet vacsorára. Igazi nyár végi, őszi eledel volt. A kertben volt sok paprika, szalonna is volt, csak meg kellett sütni. Nagyon szerettük...




8 megjegyzés:

  1. Imádom a sült paprikát.Valamelyik nap csináltunk ebédre. Kicsit más technikával csinálom de szerintem biztos ez is nagyon finom!(Mi vaslapon megsütjük lehűtjük héját lehúzzuk majd zsírban megsütjük)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva, ahogy Te készíted, úgy is nagyon finom lehet :-)

      Törlés
  2. Valóban nagyon finom, mi is szeretjük és készítem is, húsos szalonnával és van amikor felvert tojást is sütök bele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia, én is szoktam tojásos változatot is készíteni, az is nagyon finom :-)

      Törlés
  3. Sült paprika salátát és sült paprikás tojásrántottát szoktam készíteni, de ezt a receptet nem ismertem. Minden van itthon hozzá, holnap reggelire meg is csinálom. Alig várom, hogy megkóstoljam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Nea, kíváncsi vagyok, nektek hogy ízlik majd :-) Nem egy diétás étel, de finom :-)

      Törlés