Egy újabb finom pikáns lekvárt főztem, csak egy kis adagot, próbaképpen. Nagyon szép színe lett, ami szintén sokat számít a finomságoknál....
Hozzávalók: 1 kg gyümölcshöz (75 dkg sárgabarack és 25 dkg ribizli) ízlés szerint 15-18 dkg cukor,
a tetejére: késhegynyi szalicil.
Elkészítése:
Először a ribizlit főztem meg - pár perc alatt - nagyon kevés vízben, aztán átpasszíroztam.
Ezután a barackot forró vízbe dobtam, hogy a héja könnyen lejöjjön, darabokra vágtam, és elkezdtem főzni. Hozzáöntöttem a ribizlipépet, s együtt főztem tovább. Mikor majdnem kész volt - gyorsan meglett -, hozzáadtam a cukrot. Dzsemfix nem is kellett hozzá, mert szépen sűrűsödött. Egyet forraltam még rajta, üvegekbe töltöttem, tetejére szalicilt szórtam, és száraz dunsztban hagytam kihűlni.
Máma én is leszedtem a még visszalévő egy bokor ribizlit. Lekvárt nem főztem belőle, hanem a fagyasztóba tettem az összeset, majd télen jó lesz csemegézni vacsora után.A lekvárt majd megkóstolom. :-)
VálaszTörlésJó, majd adok kóstolót belőle :-)
TörlésTényleg nagyon szép színe van és biztos, hogy finom is. Éppen ma mondtam a férjemnek, hogy hozzon sárgabarackot, ha csak 2 kg-ot is, de főzni szeretnék lekvárt. Láttam egy receptet - az nem lekvár volt - pohárkrém, tejberizses és fekete, fehér és piros ribizliből volt. Nagyon tetszett az is.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia! Biztos finom lenne ez a pohárkrém, amit láttál, szerintem próbáld ki :-)
TörlésHogy te miket kitalálsz! Nagyon jó párosítás.Gyönyörű lett.
VálaszTörlésKöszi Ani :-)
TörlésRemek párosítás! Szép a színe és csodás az íze! :)
VálaszTörlésKöszi szépen :-)
TörlésOlyan szépek a fotóid! Muszáj ennem valami gyümölcsöt! :-) Szép színe lett a lekvárnak! Nem jutott volna eszembe ribizlit barackkal összefőzni, de miért is ne...
VálaszTörlésKöszi Gerdi! Mondhatnám, hogy én találtam ki, de aztán kíváncsiságból megnéztem az interneten, és természetesen sok ilyen kombinációt találtam... :-)
TörlésNagyon szép lett a lekvárod, ízre is remek lehet! Nekem most kevés sárgabarackom termett, így rebarbarával főztem össze. Az is nagyon finom!
VálaszTörlésKöszi! Rebarbarával is finom és különleges lehet!
Törlés