Nemcsak mikulásra, karácsonyra is ideális, egyszerű de finom ajándék. Nagyon jó nassolni való csemege, amit egy mutatós üvegben, vagy kis hímzett zsákocskában adhatunk át. |
Az üvegben alul van a tejcsokis mogyoró, rajta a fahéjas, legfelül a fehércsokis |
Hozzávalók: földimogyoró, fehércsoki, tejcsoki, kristálycukor, fahéj.
Elkészítése:
Nagyon egyszerű az elkészítése. A csokis változatokhoz a megtisztított földimogyorót gőz felett felolvasztott csokiba forgatjuk bele. Használhatunk hozzá tejcsokit, fehércsokit vagy étcsokit, ízlés szerint. Ha alufóliával bélelt tálra tesszük, akkor a csoki dermedése után - érdemes hűtőszekrénybe tenni - könnyen le tudjuk venni a szemeket.
A fahéjas változathoz először elkészítjük a szirupot. A mogyoróval azonos súlyú kristálycukrot kevés vízzel felengedjük, pár percig főzzük, hogy kicsit sűrűsödjön, majd belekeverjük az ízlés szerinti fahéjat. Hozzáöntjük a mogyorót, jól átkeverjük, majd tányérra borítjuk. Itt is párszor átkeverjük, majd száradni hagyjuk.
A fahéjas változathoz először elkészítjük a szirupot. A mogyoróval azonos súlyú kristálycukrot kevés vízzel felengedjük, pár percig főzzük, hogy kicsit sűrűsödjön, majd belekeverjük az ízlés szerinti fahéjat. Hozzáöntjük a mogyorót, jól átkeverjük, majd tányérra borítjuk. Itt is párszor átkeverjük, majd száradni hagyjuk.
A kis zsákocska közelebbről, amit kongré anyagra én hímeztem nemrég |
Végezetül egy kis tálon a háromféle ízesítésű mogyoró |
Nagyon ötletes!
VálaszTörlésKész vagyok. Elküldtem a linket. Remélem, hogy jó címre. Nagyon köszönöm a jó ötletet. Magamtól nem találtam volna ki ezt.
VálaszTörlésIgen, megjött, köszönöm szépen!
TörlésValóban nagyon jó ötlet. Nekem is van általam hímzett zsákocskám az alkotásaim között látható.
VálaszTörlésNagyon finom ilyen "köntösben" is a mogyoró! Egyszer már kipróbáltam mazsolát meg aszalt gyümölcsöt így csokibevonattal hmmm:)
VálaszTörlésKöszönöm Éva! Én is szoktam mazsolát és aszalt áfonyát is csokival bevonni, azok is nagyon finomak :-)
Törlés