2016. november 14., hétfő

Zabpelyhes banánpalacsinta


A kis palacsinták bogyós gyümölcsökkel, porcukorral....

Edónál láttam meg nemrég ezek a helyes, finom minipalacsintákat, amit kis változtatással készítettem el. Az enyémek talán nem annyira "egészségesek", mivel kis cukrot is adtam a tésztájához, és tálaláskor is. Kb. 14 db lett belőle.
A hozzávalóknál és az elkészítésénél a saját változatomat írtam le.

Hozzávalók: 10 dkg zabpehely, 1 banán, 150 g natúr joghurt, 1 tojás, 1-2 kanál cukor, 2 dl tej, tálalásnál: porcukor, fahéj, lekvár (nálam áfonya), bogyós gyümölcsök.

Elkészítése:
A zabpelyhet ledaráltam, a banánt villával összetörtem, hozzáadtam a tojást, a joghurtot és a cukrot, majd tejjel hígítva palacsinta sűrűségű masszát kevertem ki belőle. 
Pár csepp olajjal meglocsolt forró serpenyőben egyszerre három-négy minipalacsintát sütöttem ki, közben a masszát tejjel hígítottam, mivel időközben besűrűsödött.

Tálalásnál porcukrot, fahéjas porcukrot, lekvárt, gyümölcsöket stb.... kínálhatunk mellé.
Nagyon finom volt, köszi a receptet!

...és áfonyalekvárral



8 megjegyzés:

  1. Nagyon csábítóan néznek ki! :) Szeretem a palacsintát, elég sokat meg bírok belőle enni. Kétségem sincs, hogy ez a banános változat is ízlene.

    VálaszTörlés
  2. Hmmm... Minden van hozzá itthon...Meglehet a napokban kipróbálom.Nagy zabpehely/liszt fogyasztó vagyok, bár banánnal még nem próbáltam, de hát rossz nem lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Mari! Finom kis csemege volt, próbáld ki :-)

      Törlés
  3. Imádjuk a palacsintát, ez is ízlene, mert ami lekvár meg gyümölcs az mind jöhet. Annak ellenére, hogy még én sem készítettem zabpehely és banán keverékéből, érdekes összeállítás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbálj ki egyszer zabpehellyel sütni, biztos ízlene. Én általában mindig megdarálom mielőtt felhasználom, így olyan állagú lesz mint a liszt. Csak egészségesebb... úgy mondják... :-)

      Törlés
    2. Biztos, hogy ízlene, mert szeretjük a zabpelyhet is, pl. mindig zabpelyhet teszek a paradicsomlevesbe kissé megpirítva, és az általam készített müzlikeverékbe is teszek belőle.

      Törlés
    3. Paradicsomlevesben kicsit szokatlan lenne nekem, de biztos finom :-) Müzliben is nagyon jó, főleg ha házi keverésű, az még jobb, mert akkor tudja az ember, hogy mi van benne :-)

      Törlés