2016. szeptember 1., csütörtök

Bácskai rizseshús



Finom étel, amit elég sokszor szoktam készíteni, csak soha nem fényképeztem. Most eljött az ideje, hogy felkerüljön a blogomra....

Hozzávalók: 40 dkg sertés vagy pulykahús (nálam most pulykacomb), 2 nagy hagyma, 1-2 evőkanál zsír, 1 piros húsú zöldpaprika, erős paprika, 2 paradicsom, 2-3 gerezd fokhagyma, só, ízlés szerint törött paprika, őrölt bors, és őrölt kömény, kb. 3 kiskanál házi gulyáskrém, 1 bögre rizs.

Elkészítése:
A hagymát apróra vágtam, a zsírban megdinszteltem. Hozzáadtam a zúzott fokhagymát és a kockára vágott húst, fehéredésig pirítottam. Hozzákevertem a kis kockákra vágott zöldpaprikát, az erős paprikát és a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot. Sóztam, borsoztam, fűszereztem a köménymaggal, megszórtam törött paprikával, és kevés vízzel felengedtem. Elkevertem benne a gulyáskrémet, és fedő alatt puhára főztem.
A rizsből hagyományos módon elkészítettem a párolt rizst, és összekevertem a pörkölttel.
Savanyúsággal tálaltam.



6 megjegyzés:

  1. Ez az étel a kedvencem, én minden héten egyszer készítem is, és hasonlóan a tiédhez. Nagyon szeretem, akár minden nap megenném. Jól néz ki a tiéd is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia! Én is sűrűn készítem, ha nem is annyira mint Te :-) Szeretjük, és az elkészítése is egyszerű....

      Törlés
  2. Épp ma jegyeztem meg, hogy de rég készítettem rizses húst... Erre nálad belefutok! :-) Most már nincs mese, a héten készítenem kell! :-)

    VálaszTörlés