2016. szeptember 11., vasárnap

Liszt- és cukormentes palacsinták


Háromféle finom palacsinta, mely a lányom konyhájában készült...


Zabpelyhes palacsinta
 

Hozzávalók 2-3 palacsintához: 5 dkg zabpehelyliszt, 1 adagolókanál fehérje por, kevés víz, kb 3 dkg,
a sütéshez: kevés kókuszolaj,
a töltelékhez: 2 kanál zsírszegény kakaópor, fél adagolókanál fehérje por, fahéj, pici víz.

Elkészítése:
A palacsinta hozzávalókat összekeverjük, majd serpenyőben alacsony lángon, pici kókuszolajon kisütjük a palacsintát. A töltelék hozzávalóit is összekeverjük, és megtöltjük vele a palacsintákat.


NoCarb-os palacsinta


Hozzávalók 3 nagy darabhoz: 2 tojás, 1 tojás fehérje, 1 dl víz, csipet só, 2 dkg NoCarb sütő mix,
a sütéshez: kevés kókuszolaj.

Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük és a kókuszolajon kisütjük. Tetszőlegesen megtöltjük, most túrókrém került bele.


Zabkorpás palacsinta


Hozzávalók: 4 dkg zabkorpa, 3 dkg fehérjepor, 1,5 dl víz,
a sütéshez: kevés kókuszolaj,
a töltelékhez: kesuvaj, cukormentes csokiszirup, fahéj.

Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük és kis méretű palacsintákat sütünk belőle. Ezután megtöltjük kesuvajjal, csokisziruppal leöntjük, és fahéjjal megszórjuk.



7 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néznek ki és biztos, hogy finom is, de én az ennyire reform, a magyar konyhában számomra szokatlan alapanyagokat nem használok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük! Az egyiket mi is kóstoltuk, nagyon finom volt :-)

      Törlés
  2. Èn csak ilyeneket eszem, minden ami egèszsèges ès diètàs :-)

    VálaszTörlés
  3. Tamás vajon mit szól hozzá? A komoly munkához nem biztos, hogy
    elég az ilyen erős diéta ????????

    VálaszTörlés