2016. szeptember 23., péntek

Ratatouille, a francia lecsó




Melindánál folytatódik a Lássunk világot a konyhában játék, most a francia gasztronómiát fogjuk tanulmányozni.

Francia receptek után kutakodva a most elkészített lecsóm eredeti receptjét itt találtam, kolbászos ratatouille címen. Már van a blogom egy ratatouille, de már első olvasásra is ez jobban tetszett, így gyorsan megfőztem.
Nagyon finom lett, a kolbásztól kicsit magyaros ízvilágú, mégis más, mint a mi lecsónk.
Kicsit tartalmasabb, mint a nyári lecsók, de nem is baj, hisz nálunk is itt jár már az ősz, nemcsak  Párizsban....


Hozzávalók nálam: 3-4 db különböző színű paprika, 1 csilipaprika (aki szereti az erőset), 2 db krumpli, egy kisebb, vagy egy nagyobb padlizsán fele, egy fél cukkini, 4-5 db paradicsom, 2 db hagyma, olívabogyó, olívaolaj, őrölt pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 1-2 szál kakukkfű és rozmaring, néhány friss bazsalikomlevél, só, pirospaprika, őrölt bors, kb. 1 dl vörösbor, egy arasznyi füstölt kolbász.

Elkészítése:
A hagymákat félbe vágtam, felkarikáztam, az olajon megdinszteltem. A paprikát karikákra vágtam, a krumplit felkockáztam, a padlizsánt és a cukkinit kicsit nagyobb darabokra vágtam, a paradicsomot nyolcadoltam, a fokhagymát összezúztam, majd az összes feldarabolt zöldséget a megdinsztelt hagymához adtam. Sóztam, borsoztam, megszórtam a pirospaprikával. A kakukkfüvet leszedtem a száráról, a bazsalikomot felaprítottam, a rozmaringszálat egybe hagytam, majd ezeket is az előzőekhez kevertem. A kolbászt karikákra vágtam, és az olívabogyókkal együtt a zöldségek tetejére szórtam, majd fedő alatt félpuhára főztem. Ekkor hozzáöntöttem a bort, és készre főztem.

A hozzávalók

Elkezd főni a lecsó



10 megjegyzés: