2013. július 3., szerda

Málnás-ribizlis habostorta





Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű torta tésztájához: 2 tojás, 3 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 2,5 kiskanál cukrozatlan kakaópor,
a töltelékhez: áfonya lekvár, 4-5 dkg dió vagy mogyoró, kb. 25 dkg (lehet kicsit több is) málna és ribizli vegyesen, 2 dl növényi habalap (ha tejszínnel készült akkor több kell belőle és habfixáló is), ízlés szerint porcukor,
a tetejére még egy tortalap: 2 tojás, 3 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 2,5 kiskanál cukrozatlan kakaópor, és 1/2 dl áfonyalikőr,
a díszítéshez: porcukor, gyümölcsök és citromfű levelek.

Elkészítése:
Először a két tortalapot sütöttem meg, külön-külön. A tojásfehérjéket habbá vertem, majd hozzáadtam a sárgáját, a kakaóport, a cukrot és a lisztet. Vajjal kikent, lisztezett csatos formában megsütöttem.
Az egyik lapot megkentem a lekvárral, rászórtam a sütőben megpörkölt és durvára vágott diót (a héja utána könnyen ledörzsölhető), és sütőpapírral bélelve visszahelyeztem köré a forma oldalát. A habot felvertem, hozzákevertem a porcukrot és a gyümölcsöket, majd ráhalmoztam a diós lapra. A másik tortalapot összemorzsoltam és a torta tetejére szórtam, kissé rányomkodtam. Ezután meglocsoltam a likőrrel, és hűtőbe tettem. Tálalás előtt vettem csak le róla formát, tetejét megszórtam porcukorral és kidíszítettem a gyümölcsökkel és a citromfű levélkékkel.

Könnyű, finom nyári édesség....

Az alsó tortalap, megkenve áfonyalekvárral

Megszórva pörkölt dióval

A gyümölcsök és a hab összekeverése

A torta megtöltése a gyümölcsös habbal

A tetejére morzsolva a másik tortalap



10 megjegyzés:

  1. De jó ötlet bele a pörkölt dió, nagyon fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon-nagyon jól néz ki, olyan szép színes, s olyan jó habos... odavagyok:-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon mutatós, "gazdag" torta, benne ennyi finomsággal!
    Szívesen vennék egy szeletet!

    VálaszTörlés
  4. Hát ez nagyon brutál!!Mennyei lehet:)

    VálaszTörlés
  5. Igaz most pont fogyózok, de azért megennék most egy nagy szelettel belőle, annyira kacsingat errefelé.
    Nagyooon kívánatooos!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Katalin,írtam levelet,és kíváncsian várom a választ!:)

    VálaszTörlés
  7. De szívesen megkóstolnám...!! :P

    VálaszTörlés
  8. Katalin, A gyönyörü tortád a málna és a ribizli kombinációval egy álom!
    Hogy milyen finom, és csodálatos az a krém, arrol nem is beszélhetek!

    Tetszik a blogod uj, és nyári formája!

    VálaszTörlés
  9. Edó, Juci, Gabriella, Elisabeth köszönöm nektek is. Valóban finom volt, csak kár hogy már rég elfogyott :)

    VálaszTörlés