Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű torta tésztájához: 2 tojás, 3 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 2,5 kiskanál cukrozatlan kakaópor,
a töltelékhez: áfonya lekvár, 4-5 dkg dió vagy mogyoró, kb. 25 dkg (lehet kicsit több is) málna és ribizli vegyesen, 2 dl növényi habalap (ha tejszínnel készült akkor több kell belőle és habfixáló is), ízlés szerint porcukor,
a tetejére még egy tortalap: 2 tojás, 3 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 2,5 kiskanál cukrozatlan kakaópor, és 1/2 dl áfonyalikőr,
a díszítéshez: porcukor, gyümölcsök és citromfű levelek.
a töltelékhez: áfonya lekvár, 4-5 dkg dió vagy mogyoró, kb. 25 dkg (lehet kicsit több is) málna és ribizli vegyesen, 2 dl növényi habalap (ha tejszínnel készült akkor több kell belőle és habfixáló is), ízlés szerint porcukor,
a tetejére még egy tortalap: 2 tojás, 3 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 2,5 kiskanál cukrozatlan kakaópor, és 1/2 dl áfonyalikőr,
a díszítéshez: porcukor, gyümölcsök és citromfű levelek.
Elkészítése:
Először a két tortalapot sütöttem meg, külön-külön. A tojásfehérjéket habbá vertem, majd hozzáadtam a sárgáját, a kakaóport, a cukrot és a lisztet. Vajjal kikent, lisztezett csatos formában megsütöttem.
Az egyik lapot megkentem a lekvárral, rászórtam a sütőben megpörkölt és durvára vágott diót (a héja utána könnyen ledörzsölhető), és sütőpapírral bélelve visszahelyeztem köré a forma oldalát. A habot felvertem, hozzákevertem a porcukrot és a gyümölcsöket, majd ráhalmoztam a diós lapra. A másik tortalapot összemorzsoltam és a torta tetejére szórtam, kissé rányomkodtam. Ezután meglocsoltam a likőrrel, és hűtőbe tettem. Tálalás előtt vettem csak le róla formát, tetejét megszórtam porcukorral és kidíszítettem a gyümölcsökkel és a citromfű levélkékkel.
Könnyű, finom nyári édesség....
Könnyű, finom nyári édesség....
Az alsó tortalap, megkenve áfonyalekvárral |
Megszórva pörkölt dióval |
A gyümölcsök és a hab összekeverése |
A torta megtöltése a gyümölcsös habbal |
A tetejére morzsolva a másik tortalap |
De jó ötlet bele a pörkölt dió, nagyon fincsi lehet! :)
VálaszTörlésNagyon-nagyon jól néz ki, olyan szép színes, s olyan jó habos... odavagyok:-)
VálaszTörlésNagyon mutatós, "gazdag" torta, benne ennyi finomsággal!
VálaszTörlésSzívesen vennék egy szeletet!
Köszi mindhármótoknak!
VálaszTörlésHát ez nagyon brutál!!Mennyei lehet:)
VálaszTörlésIgaz most pont fogyózok, de azért megennék most egy nagy szelettel belőle, annyira kacsingat errefelé.
VálaszTörlésNagyooon kívánatooos!
Kedves Katalin,írtam levelet,és kíváncsian várom a választ!:)
VálaszTörlésDe szívesen megkóstolnám...!! :P
VálaszTörlésKatalin, A gyönyörü tortád a málna és a ribizli kombinációval egy álom!
VálaszTörlésHogy milyen finom, és csodálatos az a krém, arrol nem is beszélhetek!
Tetszik a blogod uj, és nyári formája!
Edó, Juci, Gabriella, Elisabeth köszönöm nektek is. Valóban finom volt, csak kár hogy már rég elfogyott :)
VálaszTörlés