2013. július 9., kedd

Kapros juhtúróval töltött rántott gomba




Hozzávalók: 6 db közepes gomba (megtisztítva kb. 20-25 dkg), 8 dkg juhtúró, kis diónyi vaj, pár szál snidling, kapor ízlés szerint, 1 tojás, liszt, zsemlemorzsa,
a salátához: jégsaláta, konzerv csemege kukorica,
az öntethez: joghurt, mustár, majonéz, porcukor, salátához való fűszerkeverék, amiben lehet kakukkfű, petrezselyem, zsálya, bazsalikom, majoránna, és oregáno, 
tálaláskor a tetejére: apróra vágott kapor.

Elkészítése:
A juhtúrót kikevertem a vajjal, hozzáadtam az apróra vágott snidlinget és kaprot. A gombákat megtisztítottam, tönkjüket eltávolítottam, és kissé besóztam.
Állni hagytam pár percig, majd megtöltöttem a túróval, és bepaníroztam úgy, hogy ahol a töltelék volt, azt a felüket kétszer paníroztam. Bő, forró olajban kisütöttem. Először a kalapjuk felőli oldalukat, majd a töltelékes felüket.
A salátához a jégsalátát felapróztam, rászórtam a kukoricát, majd meglocsoltam a joghurtos öntettel, amit a hozzávalókból ízlés szerint elkészítettem. Végül a tányéron apróra vágott kaporral meghintettem a salátát és a gombákat is.

Egyszerű, de finom nyári ebéd vagy vacsora lehet.....

A juhtúróval töltött gombák, panírozás előtt



5 megjegyzés:

  1. Ó, hogy én ezt most mennyire tudnám szeretni. Nagyon guszta! Szeretem a gombát de én még nem rántottam így pedig megtöltve ezzel a finomsággal még finomabb lehet!

    VálaszTörlés
  2. Egyszerűsége mellett is tökéletes fogás, nagyon finomat főztél-sütöttél! :)

    VálaszTörlés
  3. Imádom a rántott gombát, de még töltve és rántottan nem ismerem...habár szoktam tölteni a nagy gombát és sütni. Nagyon guszta és kimondottan finom a te módodon készitése!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon csábító eledel! Rántott gomba nagy kedvenc, juhtúrós gombát is ettünk, de a kettőt együtt még nem.
    Régen keserűgombát töltöttünk juhtúróval, serpenyőben sütöttük... hú, de finom volt!

    VálaszTörlés
  5. Hű, ez nagyon finom! Én is szoktam és nagyon szeretjük!

    VálaszTörlés