2013. július 28., vasárnap

Csomboros zöldbableves



Ezt a receptet tolnai barátnőmtől kaptam. Most készítettem először zöldbablevest ilyen formában, de nagyon finom, különleges ízű, kissé savanykás nyári leves lett belőle. Annyit változtattam az eredeti recepten, hogy kevés Maggi Borş (Erdélyből hozott) ételízesítőt is tettem bele a végén, ettől kapta a leves a kicsit savanykás ízt.

Hozzávalók: 25 dkg zöldbab, 1-1 szál fehér- és sárgarépa, 2-3 kis ág csombor, petrezselyem zöldje, só, pirospaprika, kevés olaj, 1 evőkanál liszt, 1-1 evőkanál tejföl és tej, egy csapott mokkáskanál Maggi Borş ételízesítő vagy néhány csepp ecet.

Elkészítése:
Az olajon megdinszteltem a karikára vágott répákat, megszórtam a liszttel, kicsit pirítottam még, és megszórtam kevés pirospaprikával. Felöntöttem kb. 1 liter vízzel, sóztam, hozzáadtam a feldarabolt zöldbabot, a csombort és az apróra vágott petrezselymet. Készre főztem, megszórtam az ételízesítővel, a csombort kidobtam belőle, a tejfölt simára kevertem a tejjel, és a levesbe csurgattam. Hagytam hogy egyet rottyanjon még, és már tálalásra kész volt.



4 megjegyzés:

  1. Igy is nagyon finom lehet:) Szép a fotó:)

    VálaszTörlés
  2. Csomborom és Maggi Bors ételízesítőm is van itthon, úgyhogy kipróbálós lesz, nagyon finom lehet így is! :)

    VálaszTörlés
  3. Kati köszi,
    Hankka próbáld ki, biztosan ízleni fog :)

    VálaszTörlés
  4. Se csomborom, se Maggi Bors ételízesítőm, így marad a fotóban való gyönyörködés, mert biztosan nagyon finom leveske! :)

    VálaszTörlés