2013. március 20., szerda

Busa paprikás lisztben sütve, tojássalátával



Szeretjük a busát, íze miatt is, és azért is mert a busa húsa egészséges. Most egy egyszerű, de ízletes módját választottam az elkészítésének. Mellé könnyű, tavaszias tojássalátát készítettem.
Mennyiséget nem írok, mindenki ízlésének és étvágyának megfelelően készítheti el.

Hozzávalók a sült halhoz: filézett busa szeletek, só, őrölt bors, liszt, pirospaprika, citromlé,
a salátához: tartármártás (tejföl, mustár, majonéz, porcukor, citromlé, őrölt bors), főtt tojás, hónapos retek és újhagyma.

Elkészítése:
A halszeleteket sóztam, borsoztam, kevés citromlével meglocsoltam, és fél óráig állni hagytam. A lisztben elkevertem a paprikát, beleforgatjuk a szeleteket, és forró olajban kisütöttem.
A salátához a hozzávalókból elkészítettem a tartármártást, belekevertem a feldarabolt főtt tojásokat, tetejére szórtam a retek- és újhagyma szeleteket. Citromkarikával tálaltam.



9 megjegyzés:

  1. Ilyen halat még sosem ettem, de szeretném, mert mindenféle halat szeretek:)

    VálaszTörlés
  2. Ó, ez de nagyon finom és guszta !

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki, finom lehetett! :)

    VálaszTörlés
  4. Katalin, te mindig olyan finom dolgokat főzöl, hogy én csak egyet sóhajtok amikor meglátom, mint pl. ezt a finom sült halat a köritéssel. Igazán nagyon guszta, és finom!

    VálaszTörlés
  5. Köszi lányok! Finom volt és egyszerű :)

    VálaszTörlés
  6. Naaagyon csábítóan néz ki! Így még nem sütöttem halat, leginkább rántva készül, de így jóval egyszerűbb.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon kívánatos az biztos, és azok a friss zöldségek is finomak.
    Remek párosítás!!!

    VálaszTörlés
  8. Gerdi köszi, próbáld ki egyszer így is, nagyon finom.
    Juci neked is köszi!

    VálaszTörlés
  9. Gusztusos, finom ebédetek volt!
    Én is szoktam így sütni, szeretjük.

    VálaszTörlés