A kenyér felszeletelve |
A kis vekni még egyben |
Hozzávalók: 25 dkg liszt, kb. egy kiskanál só, 2 dkg élesztő, fél kiskanál cukor, 1 evőkanál olaj, 2 evőkanál kefir, 1-1 evőkanál len- és szezámmag, langyos víz, 1 tojás fele,
a tetejére: a tojás másik fele és héjnélküli tökmag.
a tetejére: a tojás másik fele és héjnélküli tökmag.
Elkészítése:
A lisztben elkevertem a sót, kis mélyedésbe morzsoltam az élesztőt, langyos vizet öntöttem rá, megszórtam cukorral és egy kis liszttel, majd vártam míg feljön az élesztő.
Közben a len- és szezámmagot serpenyőben megpirítottam, és hozzáadtam a lisztes keverékhez.
Az olajjal, a kefirrel, a fele tojással és langyos vízzel bedagasztottam a tésztát. Egy 25 cm-es, sütőpapírral bélelt formába tettem, ebben kelesztettem. A magvak miatt talán kicsit több idő kellett neki, míg megkelt, ekkor a tojás maradékéval megkentem és megszórtam a tökmaggal.
Előmelegített sütőben közepes lángon sütöttem meg. Ha a teteje nagyon pirulna, érdemes fóliát rátenni.
Az előkészületek |
A tészta a formában, sütés előtt |
A kenyér már melegszendvicsként, sonkával, sajttal, kolbásszal, mustárral, ízlés szerint töltve..... |
Guszta kis kenyérkét sütöttél és nagyon finom lehet!
VálaszTörlésKöszi Éva!
VálaszTörlésNagyon helyes kenyérke lett! :) Kedvelem a tökmagot, úgyhogy nekem tényleg nagyon szimpatikus recept! :)
VálaszTörlésKatalin, a kenyered gyönyörü lett, és a tökmag nagyon jól mutat a tetején. Igazán guszta, és finom ez a kenyér. Szivesen készitenék szendvicset belőle!
VálaszTörlésHankka, Elisabeth köszönöm. Finom volt rajta a tökmag, így kicsit megpirulva :)
VálaszTörlésNagyon szép kenyeret sütöttél, csodás a belseje is...
VálaszTörlésÉn mindenben egyetértek az előttem szólókkal!
VálaszTörlésDe szép kenyérke! Én gépben sütöm a kenyeret, mióta dolgozom, pedig szívesen eljátszadoznék vele. A magvas egyik kedvenc, legtöbbször napraforgót is teszek bele. Attól különösen jó íze lesz.
VálaszTörlés