Már javában benne járunk a farsangszezonban, így mindenkit bíztatok, hogy süssünk minél több fánkot, persze jól esnek egész évben is.
Most egy számomra újdonsággal, az almás fánkkal próbálkoztam, amit almás borzaskának is nevezhetnék 😊.
Több helyen néztem recepteket, de nagyjából mindenhol azonos módon készül, így aztán a saját ízlésünkhöz igazodva kicsit édesebbre, és több fahéjjal készítettem el.
Már nagyon vártam rá, hogy megkóstolhassam, de egy kicsit csalódás volt, mert a végeredményt lazábbra, könnyedebbre képzeltem el. Persze gondoltam, hogy nem annyira lesz légies, mint a kedvencem, a fonatos fánk....
De így is hamar elfogyott, igaz nem is csináltam sokat, ebédre melegen ettünk egy részét, málnalekvárral, a többi pedig délután fogyott el, gyorsan. Így hidegen talán még jobban is ízlett.
Hozzávalók nálam: 20 dkg finomliszt, 2 kiskanál sütőpor, 2 kiskanál fahéj, 1 tasak vaníliás cukor, másfél tojás, 2 közepes méretű alma, 3-4 dkg cukor,
a kisütéséhez: olaj vagy más zsiradék,
tálaláskor: porcukor és lakvár.
Elkészítése:
Nagyon egyszerű, a lisztben elkevertem a sütőport, a fahéjat, vaníliás cukrot, majd hozzáadtam a tojást, a nagy lyukú reszelőn lereszelt almát és a kristálycukrot. Jól átkevertem, és 5-10 perc pihentetés után evőkanállal forró olajba szaggatva elkezdtem sütni, mindkét oldalukat szép piros-barnára.
Tálalásnál megszórtam porcukorral és málnalekvárt kínáltam hozzá.
A liszthez hozzáadott reszelt alma |
A már megkevert tészta, sütésre készen |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése