2023. április 7., péntek

"Tojás" linzer és húsvéti társai


Minden kedves olvasómnak kellemes, örömteli húsvétot kívánok!


A linzer tojások, nyuszik, kacsák és lepkék, egy tálon....


A lányom által festett húsvéti tojások közelebbről

 
Hasonló húsvéti figurás linzereket más években is sütöttem már, amik idén tojás formával is bővültek. Ezt az ötletet Aninál és Évánál is láttam a napokban. Mindkettőjüknél nagyon szép sütik voltak, amik megtetszettek, és még gyorsan húsvét előtt meg is sütöttem a régi, jól bevált receptemmel.

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 1 tasak vaníliás cukor, 12-15 dkg cukor (ízlés szerint), 20 dkg margarin, 2 tojás sárgája, 1 citrom reszelt héja és felének leve, 
a felső és alsó lapocskák megkenéséhez: narancslekvár vagy sárgabaracklekvár.

Elkészítése:
A lisztet elkevertem a sütőporral, hozzáadtam a cukrot, a vaníliás cukrot, a lágy margarint, a tojássárgájákat, a citrom héját, a citromlét (Ha túl lágy lenne a tészta, adhatunk még hozzá lisztet a kellő állagért). Egy órára hűtőszekrénybe tettem pihenni. 
Ezután vékonyra kinyújtottam, és kiszaggattam tetszőleges formájúra. A tojás formákon kívül csináltam még nyuszikat, kacsákat, lepkéket is. Ezeket megkentem tojásfehérjével, és megszórtam kristálycukorral, illetve színes tortadarával.
A tojások felső részének szánt darabok közepét kis méretű kerek pogácsaszaggatóval kiszaggattam, ezeket nem kentem le. Gyorsan kisülnek. 
Amikor kihűltek lekvárral összeragasztottam.






8 megjegyzés:

  1. Nálam is készült ma linzer, ünnepekkor kihagyhatatlan. Nagyon aranyos kis formáid vannak, hangulatos az egész tál. A festett tojáskáid is nagyon egyediek. Nagyon kellemes, ételben, italban bővelkedő szép Ünnepeket kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek lettek. Köszönöm, hogy megemlítettél. Áldott ünnepeket kívánok!

    VálaszTörlés
  3. Katikám, Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok az egész családnak. Finom aprósütemények sütöttél, aranyos húsvéti formákkal.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Nea, Ani és Éva, köszönöm szépen, Nektek is Áldott Húsvétot kívánok!

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörűek lettek a tojáslinzerek nálad is! Áldott ünnepet kívánok így utólag is. <3

    VálaszTörlés
  6. Cuki ez a tojáslinzer. Gyönyörüek lettek a tojáslinzereid. Finom aprósüteményeket sütöttél.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen kedves Lívia, mindegyik finom volt!

      Törlés