2023. március 29., szerda

Malactarja pecsenye velesült zöldségekkel


A malactarjával készített sült...


A vegyes savanyúság, amit Apukám tett el még az ősszel, és aminek az összes
hozzávalója a kertjében termett


A csirkemellel és szalonnával készített sült, ami még a zacskóban van


Egy ízletes pecsenye, velesült zöldségekkel, ahol az ízek, a fűszerek átveszik egymástól finom zamatukat, és amivel sok munka sincsen. Már kétszer is elkészítettem a közelmúltban, először lila hagymával, aztán csak vöröshagymával, először szalonna nélkül, majd másodszor csirkemellel és szalonnával. Mindkettő nagyon ízlett nekünk.....

Hozzávalók, mennyiség nélkül: bőrös malactarja szeletek vagy csirkemell szeletek, füstölt szalonna, 
a fűszerek: só, őrölt bors, őrölt kömény, 1-2 friss rozmaring ágacska, szárított-morzsolt kakukkfű, bazsalikom és zsálya, 
a zöldségek: édesburgonya, sárgarépa, gomba, lila- és/vagy vöröshagyma, krumpli.

Elkészítése:
Nagyon egyszerű, ami külön zsiradék hozzáadása nélkül készült.
A hússzeleteket sóztam, fűszereztem, majd sütőzacskóba tettem. Melléjük pakoltam a nagyobb darabokra vágott zöldségeket, amiket szintén sóztam és fűszereztem. A hússzeletek tetejére tettem a szalonna szeleteket, majd lezártam a zacskót, és vastagabb tűvel lyukakat szúrtam bele.
Tepsibe tettem, majd be a sütőbe. Amikor majdnem készre sült felvágtam a zacskót, hogy a hús, a szalonna és a zöldségek is kicsit piruljanak.

Vegyes savanyúsággal és egy pohár jól lehűtött sörrel tálaltam.


A sütőzacskóban, még sütés előtt



14 megjegyzés:

  1. Ez aztán a pompás terített asztal, nagyon guszta! Bár az én grízes tésztám is jó volt most ebédre de azért tudnék csipegetni ezekből is kicsikét bármikor:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva, finom laktató volt 😋. De a te grízes tésztád is finom lehetett, én is szeretem, jó kis házi lekvárral!

      Törlés
  2. Nagyon guszta és finom mindkét hússal elkészítve! Édesapád savanyúságával pedig mennyei ebéd lehetett.Én sokszor készítem így a csirkecombot, éppen a hétvégére terveztem be megint. Van hogy cukkinit, vagy éppen télen sütőtököt is teszek még mellé, nagyon szeretjük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Éva, finom volt mindkettő, és alig volt vele munka. A savanyúság is finom volt, aminek minden darabja hazai 😊.

      Törlés
  3. Megint sok finomságról maradtam le- gyorsan végigfutottam őket. Nagyon jól néz ki a húsos-zöldséges tál is, szívesen csipegetnék belőle, de az intelligens krémest sem hagynám ki! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Melinda, örülök hogy tetszenek a finomságaim 😊! Az intelligens krémest próbáld ki egyszer...

      Törlés
  4. Hát ez aztán remek étel.Egyszer majd kipróbálom, mert nagyon szeretem az ilyen ételeket. Pompás étel. Apukád is nagyon ügyes, hogy ilyen savanyúságot kreált.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia, Apukám nevében is! Szeretek sütőzacskóban sütni, nagyon praktikus 😊.

      Törlés
  5. Elég ránézni a képekre és az ember már is megéhezik. Igazán finom magyaros étek, a hússal együtt a köret is rögtön elkészül. Adtál nekem egy jó ötletet húsvétra. Pont ilyen receptet keresgéltem, amivel nincs sok munka mégis ízletes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Nea, örülök hogy tudtam ötletet adni a húsvéti készülődéshez. Nagyon finom volt, szeretek zacskóban sütni.
      Csak a zöldségeket vágd nagyobb darabokra, mert ugye a húsnak több idő kell, és így a a zöldségek is egyszerre puhulnak meg a husival. De ezt biztos Te is tudtad... 😆

      Törlés
  6. Mindig csodásakat főzöl, igazi színbomba a sok színes zöldséggel. <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Zsuzsa, finom volt. Szeretem a színes, sokzöldséges köreteket 😊.

      Törlés
  7. Nagyon jó összeállítás. A zöldségeknek biztos jót tett, hogy együtt sültek a húsokkal. Még sosem használtam sütőzacskót.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Ani, próbáld ki egyszer a sütőzacskót, én nagyon szeretem. Csak bele kell dobálni mindent, utána nincs gond vele, a végén fel szoktam vágni, hogy kicsit megpiruljanak a benne lévők 😊.

      Törlés