Egy könnyed, hűs, krémes desszert, kiváló vendégváráshoz, vagy csak ha megkívánunk egy kis délutáni nyalánkságot....
Hozzávalók: 4 dl 3,5 %-os tej, 2-2,5 dl tejszín, 10 gramm zselatinpor, ami kb. 2 púpozott teáskanálnak felel meg, 1 vaníliás cukor vagy vanília aroma, citromlé és cukor ízlés szerint, áfonya- és sárgadinnye lekvár,
a díszítéséhez a tetejére: bármilyen gyümölcs, csokoládé drazsé, stb.....
Elkészítése:
A tejből elvettem 1 dl-t, ebben elkevertem a zselatint, majd forrásig hevítettem. A többi tejet, a tejszínt és a cukrot felforraltam, majd hozzákevertem a zselatinkeveréket. Mikor kicsit hűlt, ízesítettem a vaníliával és a citromlével.
Négy kehelybe töltöttem, úgy hogy közben áfonya- és sárgadinnye lekvárral rétegeztem. Hűtőbe tettem, és mikor megdermedt kidíszítettem a tetejét, majd tejszínhabbal tálaltam.
Mindkét lekvár a kedvencünk, a sárgadinnyét már a Nagymamám is főzte, tőle van a recept, az áfonya lekvárt tavaly kaptuk Erdélyben a panzióban, kedves barátainktól. Ez eredeti erdei áfonyából készült, sokkal finomabb, zamatosabb mint a piacokon kapható nemesített társaik.
Guszta nagyon finom lehetett ezzel a különleges lekvároddal!
VálaszTörlésKöszönöm Éva, finom volt. Mindkét lekvárt nagyon szeretjük 😋.
TörlésEz a Panna cotta nagyon finom lehetett a különleges lekvárjaiddal. Megkóstoltam volna szívesen.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia, szívesen megkínáltalak volna, de már elfogyott 😊.
TörlésNagyon különlegessé tetted a lekvárokkal, gyümölcsökkel. Már a látványa is elvarázsolt.
VálaszTörlésKöszönöm! 😊
Törlés