2022. február 10., csütörtök

Lazacpástétom




Nem szoktam natúr lében lévő halkonzervet venni, de ezt ajándékba kaptam. Gondoltam egy finom, megkevert kence alapjának pont ideális lesz. A halon és a tojáson kívül nem írtam mennyiségeket, mert a többi hozzávalót saját ízlésünk szerint adhatjuk hozzá, vagy kihagyhatunk belőle valamit, esetleg még gazdagíthatjuk más ízesítővel. Én is azt tettem bele, amit a spájzban, illetve a hűtőben találtam. 😋
Finom, könnyű vacsora vált belőle.

Hozzávalók: egy kis doboz lazac konzerv natúr lében (kb. 80 grammos), 1 főtt tojás lereszelve, ízlés szerint vaj vagy margarin, csípős tömlős krémsajt, mustár, só, őrölt fehérbors, házi paprikakrém (nálam csípős).

Elkészítése:
A halhúst leszűrtem a natúr léből, villával kicsit összenyomkodtam. Hozzákevertem a lereszelt főtt tojást, a vajat, a krémsajtot, mustárt, fehér borsot és a házi paprikakrémet. Ízlés szerint sóztam még, és tálalásig hűtőszekrénybe tettem.
Egy krémes, nagyon könnyed kenőcs lett belőle, amit pirítósra kenve zöldpaprikával és lilahagymával fogyasztottunk. Bár nem volt sok a hal, de így megkeverve bőségesen elég lett kettőnknek egy vacsorára. Próbáljátok ki, megéri!





13 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz ötlet, szerintem sikere lenne nálunk is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Zsuzsa, néha jó új ízekkel kombinálni az olajos halat 😋.

      Törlés
  2. Én is szoktam hasonlót készíteni a RIO mare konzerből. Ezért tudom azt írni, hogy mindegyik finom és a tiéd is, és jól is néz ki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia, finomak ezek a megkevert halkonzervek. A tiéd is nagyon finom lehet!

      Törlés
  3. Finom lehetett váljon egészségetekre!

    VálaszTörlés
  4. Nálunk is sokszor készül hasonló kence. És ahogy írod, ha van egy fő alapanyag, a többit adja a hűtő meg a kamra "tartalma". :)
    Finom vacsorátok volt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Iza, örülök hogy ti is szeretitek ezeket a kencéket. Finomak és egészségesek 😊.

      Törlés
  5. Finomat készítettél. Nálunk is nemrég volt hasonló, férjem készítette régi családi recept szerint.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Ani! Már láttam múltkor a tietek, az is finom lehetett 😊.

      Törlés
  6. Nagyon guszta és finom vacsorát készítettél a lazacból. Én tonhalkonzervből szoktam hasonlót csinálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva, tonhalkonzervből én is szoktam csinálni, de most ezt a konzervet szerettem volna felhasználni, mivel ezt magában nem szerettük volna enni 😄. De így nagyon finom volt.

      Törlés
  7. Nagyon jól néz ki, kence formájában még én is szeretem.

    VálaszTörlés