Tálalásra készen |
Közelebbről |
Kimerve kisebb tálkába.... |
Nekünk ez egy kétszemélyes adag volt.... |
...és mminden átvette a cékla színét 😆 |
A tél közepén járunk, ideje több vitamint juttatnunk a szervezetünkbe, persze a legjobb a természetes vitamin- és energiapótlás. És ha ez még finom ízekkel is párosul, akkor az a legszerencsésebb.
A hétvégén ettünk egy ilyen könnyen és gyorsan összedobható salátát, aminek minden hozzávalója nyers zöldség, gyümölcs és magvak. Az összetevőit és arányait a saját ízlésünk szerint állítottam össze, amit ehetünk húsokhoz, vagy csak önmagában. Szerintem halhoz a legjobb, ahogy mi is ettük 😋, de ez majd a következő bejegyzésemben lesz látható....
A hétvégén ettünk egy ilyen könnyen és gyorsan összedobható salátát, aminek minden hozzávalója nyers zöldség, gyümölcs és magvak. Az összetevőit és arányait a saját ízlésünk szerint állítottam össze, amit ehetünk húsokhoz, vagy csak önmagában. Szerintem halhoz a legjobb, ahogy mi is ettük 😋, de ez majd a következő bejegyzésemben lesz látható....
Hozzávalók, a képen látható mennyiséghez: 1 kisebb-közepes nyers cékla, 1 alma, 1 kisebb, vagy egy nagy sárgarépa fele-kétharmada, egy darabka zellergumó, 1 kisebb lila hagyma, kevés olívaolaj, ízlés szerint citromlé, pár csipet cukor (el is hagyható), és só,
a tetejére: pár szem dió darabolva, pirított napraforgó és szezámmag.
Elkészítése:
A céklát meghámoztam, majd a nagyobb lyukú reszelőn lereszeltem (amivel a káposztát is szoktam tésztához). A sárgarépát is meghámoztam, ezt apró lyukú reszelőn reszeltem le. Az almát nem muszáj meghámozni, ezt kis kockákra vágtam. A zellergumót is természetesen meghámoztam, ezt gyufaszál vékonyságú csíkokra vágtam, a hagymát vékony, kisebb szeletekre.
Amint egy-egy fajta zöldség kész volt, rögtön meglocsoltam citrommal, hogyne barnuljanak el. Majd összekevertem, sóztam, meglocsoltam kevéske olívaolajjal, egy-két csipet cukrot is szórtam rá, nem sokat, mert az alma is adott édes ízt.
Tálalásig 1-2 órára hűtőbe tettem, hogy az ízek összeérjenek. Természetesen a színek is "összeértek", mindennek cékla színe lett, amit tudtam is előre, ezért a fényképezés kedvéért mindenből tettem félre egy keveset a tetejére, hogy látszódjon, miből is áll össze a saláta 😊.
Nagyon finom volt, próbáljátok ki.....
A hozzávalók előkészítése.... |
....és meglocsolása citromlével |
A céklás vitaminsaláta nagyon finom összetevőkből készült. Jó ötlet így tél közepén és szép szines.
VálaszTörlésKöszi szépen Lívia!
TörlésNagyon guszta és finom lehetett ! Cékla nálunk is ilyenkor gyakrabban kerül az asztalra ecetes tormás változatában.
VálaszTörlésKöszönöm Éva, a tormás cékla is kiváló savanyúság, saláta lehet.
TörlésÉn ezt zeller és hagyma nélkül már készítettem - úgy is jó volt és főleg egészséges.
VálaszTörlésFinomak ezek a nyers zöldségekből készített saláták, amiket mindenki saját ízlése szerint állíthat össze.
TörlésCsupa egészség! Szeretem az ilyen salátákat. :)
VálaszTörlésKöszi szépen, mi is szerettük 😄.
TörlésAnnyira guszta az élénk színeivel. Én így magában megeszegetném, mert a halakat még mindig nem tudtam megkedvelni.
VálaszTörlésKöszönöm Nea, mi szeretjük őket. Hetente meg tudnám enni valamilyen formában. Csak hát az áruk elég borsos, főleg a jobb minőségüeké...
Törlés