2021. július 20., kedd

Málnás joghurt torta - sütés nélkül





Ez az egyszerű, de annál finomabb torta a házassági évfordulónkra készült a mözsi nyaralásunk idején, és mivel tikkasztó hőség volt, ezért egy sütés nélkülit választottam. Gyorsan "összedobtuk" a kertben talált málnából, és ugyanolyan gyorsan el is tüntettük... 😋

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű torta aljához: 1 zacskó (18 dkg-os) kakaós Győri édes keksz teljes kiőrlésű gabonából, 3-4 dkg olvasztott vaj vagy margarin, ízlés szerint egy-két kiskanál porcukor és szükség szerint tej, 
a töltelékéhez: egy 400 grammos nagy doboz málnás joghurt, 2 dl Hulala, kb. 12 dkg málna (már csak ennyi termett a kertben), 1 zacskó (15 gramm) por zselatin, ízlés szerint porcukor és citromlé, .

Elkészítése:
Először a torta alját készítettem el. A kekszet húsklopfolóval a zacskójában porrá törtem, és a többi hozzávalójával összegyúrtam. A tejből csak kevés kellett hozzá, annyi hogy összeálljon.
Egy üvegtálra helyeztem a tortaforma oldalát, és belenyomkodtam a kekszes masszát. Míg készült a töltelék, hűtőbe tettem.
A Hulalát felvertem, a málnát kicsit összetörtem, és mindkettőt laza mozdulatokkal összekevertem a joghurttal. A zselatint elkevertem kb. 0,5-0,75 dl citromos vízben, (pontosan nem mértem, amennyit felvesz a zselatinpor), forrásig melegítettem, majd a málnás krémbe kevertem. Már csak bele kellett önteni a formába, egy-két szem málnával kidíszíteni. Hűtőbe tettem dermedésig, amikor már le lehetett venni róla a keretet.
Tálaláskor még néhány ribizli is került a tetejére. Nagyon finom lett!





16 megjegyzés:

  1. Recept elmentve !!! Ez nagyon finomnak ígérkezik, jövő héten ünnep van nálunk, valószínű kipróbálom, köszönet az ötletért...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Mari, jó étvágyat és sok sikert majd hozzá!

      Törlés
  2. Gratulálok és még nagyon sok boldog együtt töltött éveket kívánok nektek sok szeretettel! A torta nagyon mutatós és finom lehetett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen Éva! Finom volt, csak kicsi 😁.

      Törlés
  3. Nagyon jól néz ki. Biztos finom volt. További szép együtt töltött éveket kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen Ani, nagyon finom volt, igazi hűs nyári édesség 😊

      Törlés
  4. Kedves Katalin boldog házassági évfordulót kívánok, és még sok-sok együtt töltött éveket. A torta nagyon jól néz ki és biztos, hogy finom volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen kedves Lívia, reméljük úgy lesz 😊!

      Törlés
  5. Nincs is jobb ilyenkor egy finom joghurtos tortánál, sok gyümölccsel. Olyan üdítő tud lenni. Még sok boldog, jó egészségben eltöltött évet kívánok Nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen Nea a jókívánságaidat!
      A torta finom, könnyű édesség volt, és még a sütőt sem kellett bekapcsolni 😊.

      Törlés
  6. A torta egyszerűen csodás! Már a színe levett a lábamról!:-)
    Kívánok még Nektek sok boldog együtt töltött évet!

    VálaszTörlés
  7. Egy kicsit megkésve, de én is szeretnék gratulálni házassági évfordulótokhoz, és még sok, egészségben és szeretetben eltöltött együtt eltöltött évet kívánni! :)
    Szép és finom tortával ünnepeltétek ezt az alkalmat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm kedves Iza, mindkettőnk nevében 😊.

      Törlés
  8. A joghurtos torták a legfinomabbak, főleg nyáron. :) Málnával meg különösen szuper! :) Gratulálok a házassági évfordulótokhoz! Sok-sok boldog évet kívánok Nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen kedves Vanilin! Nagyon finom volt a torta és jól teltek az otthon töltött napok is 😄.

      Törlés