Egy könnyű zöldséges, húsmentes nyári étel, tetején sok ropogósra sült sajttal....
Pontos mennyiségeket nem írtam mindenhova, mivel nem mértem 😃, de nagyjából látszik a képeken. De az ilyen fajta ételeknél mindenki annyit készít, amennyi szükséges. Én is egyszer többet, máskor kevesebbet, vagy amennyi alapanyag éppen van itthon 😊.
Pontos mennyiségeket nem írtam mindenhova, mivel nem mértem 😃, de nagyjából látszik a képeken. De az ilyen fajta ételeknél mindenki annyit készít, amennyi szükséges. Én is egyszer többet, máskor kevesebbet, vagy amennyi alapanyag éppen van itthon 😊.
Hozzávalók, a zöldségek: pár karfiol és brokkoli rózsa, kis maréknyi sárgarépakocka (látszik a képeken hogy kb. mennyi), só,
a besamelhez: 1 nagyobb diónyi vaj, 2 kiskanál liszt, 1,5 dl tej, só, őrölt bors és szerecsendió, kb. 1 dl tejföl, 1 tojás sárgája, egy marék reszelt trappista sajt,
az aljára és a tetejére: olajban pirított zsemlemorzsa,
a tetejére még: reszelt sonkás sajt, és kis kockákra vágott füstölt kolbászos gomolya sajt.
Elkészítése:
A karfiolt, brokkolit és a sárgarépát enyhém sós vízben félpuhára főztem.
A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítottam, háromnegyed részét a sütőtál aljára szórtam. Elhelyeztem rajta a zöldségeket. Borsoztam, kicsit kellet még sózni is.
Elkészítettem a besamelt. A vajon megpirítottam a lisztet, felengedtem a tejjel, sóztam, fűszereztem. Kicsit vártam, hogy ne legyen forró, és akkor elkevertem benne a sárgáját és a reszelt trappista sajtot.
Ráöntöttem a zöldségekre, ráreszeltem nagyobb lyukú reszelőn a sonkás sajtot, rászórtam a kis kockákra vágott kolbászos gomolyát, és a megmaradt morzsát.
Sütőben szép piros-barnára sütöttem, majd friss bazsalikom levelekkel tálaltam. Frissen kisülve a legfinomabb!
A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítottam, háromnegyed részét a sütőtál aljára szórtam. Elhelyeztem rajta a zöldségeket. Borsoztam, kicsit kellet még sózni is.
Elkészítettem a besamelt. A vajon megpirítottam a lisztet, felengedtem a tejjel, sóztam, fűszereztem. Kicsit vártam, hogy ne legyen forró, és akkor elkevertem benne a sárgáját és a reszelt trappista sajtot.
Ráöntöttem a zöldségekre, ráreszeltem nagyobb lyukú reszelőn a sonkás sajtot, rászórtam a kis kockákra vágott kolbászos gomolyát, és a megmaradt morzsát.
Sütőben szép piros-barnára sütöttem, majd friss bazsalikom levelekkel tálaltam. Frissen kisülve a legfinomabb!
Szuper finom nyári könnyed étel! Váljon egészségetekre! Nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszönjük Éva, finom könnyű ebéd volt. Ez is még júniusban készült, akkor is épp nagy meleg volt, mint most, úgyhogy pont aktuális 😊.
TörlésNagyon finomat készítettél. Nálam is éppen húsmentes étel van.
VálaszTörlésKöszönöm Ani, a húsmentes ételek is nagyon finomak tudnak lenni 😊.
TörlésEz is megint egy nagyon finom könnyű ebéd lett. Mi is szeretjük a karfiolt, brokkolit és használom is különböző ételek készítéséhez. A nagy melegben az ilyen étel a legfinomabb.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia! Ez most is jól esne, de már rég elfogyott 😊. Helyette lesz cukkini 😊.
TörlésEz valami isteni lehetett!🙂❤
VálaszTörlésKöszi Verus, tényleg az volt 😊.
TörlésHű, jól is néz ki, finom is lehet- épp hasonló recepteket keresek. Feltételezem, másféle zöldséggel is finom lehet- mondjuk cukkini, padlizsán, paprika, vagy ami épp van otthon. De ha kipróbáltam, úgyis beszámolok róla! :-)
VálaszTörlésKöszönöm Melinda, várom majd a beszámolódat 😊.
TörlésSzuper könnyed étel! Szeretem az ilyen fogásokat! :)
VálaszTörlésKöszönöm Vanilin, finom volt. Nagyon jól esik egy ilyen könnyű étel a nagy melegben 😊.
Törlés