Gizi kókuszos-epres tejberizse hozta meg a kedvemet, hogy én is készítsek valami hasonló nyalánkságot, amit köszönök szépen neki! Elvégre itt az eperszezon, ki kell használni ezt a finom gyümölcsöt, fogyasszuk frissen, amíg érik.
Ezt-azt módosítottam rajta, de nézzétek meg Giziét is, és ha szeretitek a tejberizst, készítsétek el valamelyiket, vagy ízléseteknek megfelelően egy harmadik változatot.....
Ezt-azt módosítottam rajta, de nézzétek meg Giziét is, és ha szeretitek a tejberizst, készítsétek el valamelyiket, vagy ízléseteknek megfelelően egy harmadik változatot.....
Hozzávalók nálam, a tejberizshez: 1,5 dl rizs, kb. 4,5 dl tej, kb. 3 evőkanál kókuszreszelék, 1 diónyi vaj, 2 vaníliás cukor, ízlés szerint cukor vagy más édesítőszer, 1 citrom reszelt héja, 2 dl Hulala felvert habjának fele, a másik felét tálaláskor rámerhetjük a poharak tetejére,
az epres réteghez: 25-30 dkg eper, fél citrom leve, 1 vaníliás cukor + még édesítőszer ízlés szerint, 2 kiskanál kukoricakeményítő,
tálaláskor: tejszínhab, friss eperszemek, kb. 10-15 dkg.
Elkészítése:
Először a tejberizst főztem meg. A rizshez adtam a kókuszreszeléket, a vajat és a tejet, és amikor megpuhult (ha kell még önthetünk hozzá tejet), hozzákevertem a vaníliás cukrot és az édesítőt.
Mikor kihűlt, hozzáreszeltem a citromhéját és belekevertem a felvert Hulala felét, amitől finom krémes lett. Poharakba, kelyhekbe töltöttem, 5-be fért bele. Félretettem, míg elkészült az epres réteg.
Az ehhez szánt epreket félbe-negyedbe vágtam, hozzáadtam a vaníliás cukrot, kevés édesítőszert és a citromlét, majd pár percig főztem. Hamar levet engedett, ezt 2 kiskanál kukoricakeményítővel besűrítettem. Még melegen rákanalaztam a tejberizs tetejére, és hűtőbe tettem tálalásig.
Ekkor kidíszítettem a poharak tetejét, a habbal, eperszemekkel, citromszeletekkel és mentalevelekkel.
Nagyon finom lett, jó étvágyat hozzá!
Mikor kihűlt, hozzáreszeltem a citromhéját és belekevertem a felvert Hulala felét, amitől finom krémes lett. Poharakba, kelyhekbe töltöttem, 5-be fért bele. Félretettem, míg elkészült az epres réteg.
Az ehhez szánt epreket félbe-negyedbe vágtam, hozzáadtam a vaníliás cukrot, kevés édesítőszert és a citromlét, majd pár percig főztem. Hamar levet engedett, ezt 2 kiskanál kukoricakeményítővel besűrítettem. Még melegen rákanalaztam a tejberizs tetejére, és hűtőbe tettem tálalásig.
Ekkor kidíszítettem a poharak tetejét, a habbal, eperszemekkel, citromszeletekkel és mentalevelekkel.
Nagyon finom lett, jó étvágyat hozzá!
Ismét fantasztikusat alkottál! Szuper finom lehet!🙂😘
VálaszTörlésKöszi szépen Verus, nagyon finom könnyű desszert volt 😄.
TörlésNagyon guszta mindkét alkotóját szeretem ! Ez is azok közé az édességek közé tartozik amit csak én szeretek:)
VálaszTörlésKöszönöm Éva, nekünk nagyon ízlett 😄! Sajnálom hogy a férjurad nem szereti az ilyen finomságokat....😟
TörlésKedves Katalin, nagyon örülök hogy kedvet kaptál és elkészítetted a saját változatodat. Külön köszönöm, hogy megemlítettél, és belinkelted a blogomból a receptet. A Tied is nagyon finom lehetett, és olyan gusztán tálaltad, hogy kedvem lenne most rögtön megkóstolni. Jó ötlet volt a felvert tejszínhab, így sokkal finomabb lehetett a tejberizs....
VálaszTörlésÉn köszönöm ezt a kiváló receptet, ötletet! A felvert tejszínhabtól nagyon jó krémes lett a rizs, régebben is csináltam már így.
TörlésTovábbi jó főzést és sütést neked is 😊.
Nagyon finom desszertet készítettél és nagyon jól néz ki tálalva is. Mi is szeretjük a tejberizst, majd kipróbálom ezt a receptet, mert a szamócát is nagyon szeretjük.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia, próbáld ki, biztos ízlik majd, finom krémes lesz a rizs a habtól.
TörlésMég sosem jutott eszembe kókuszos tejberizst készíteni, pedig mindkettőt szeretem. Ezért aztán ki is fogom próbálni, épp ma kaptam egy tál epret, tehát megvan a rávaló is. Jónak ígérkezik...
VálaszTörlésKöszönöm Mari, nagyon finom volt. Sok sikert és jó étvágyat majd hozzá!
TörlésMindig öröm elkanalazgatni egy ilyen csodás desszertet. Engem is megihletett egyszer ez a két összetevő, tényleg jól összeillenek, valóban nagyon finom.
VálaszTörlésKöszönöm, nagyon jó párosítás volt a tejberizs és az eper, és elég sok is lett belőle 😊.
TörlésIgazán gyönyörűséges desszert, igazi nyári nyalánkság... :-)
VálaszTörlésKöszi szépen Zsuzsa! Jól lehűtve valóban igazi nyári nyalánkság volt 😊.
Törlés