Tálalva |
Még a tálban, a roppanós sajtréteggel |
Az egyik szelet kettévágva |
Ennek a finom, ünnepi alkalmakkor is helyt álló csirkemellnek a receptjét egy kedves barátnőmtől kaptam. Sonkával és tejszínnel gazdagítottam az alapreceptet, és pirított krumplival tálaltam.
Elkészítése egyszerű, sok időt sem igényel, az íze pedig nagyszerű. Szeretem az ilyen egybesült ételeket, főleg ha mutatósak, és a az ünnepi készülődésben az is jól ha, ha nem kell vele sokat bíbelődni a konyhában. Próbáljátok ki, ha még nem ismeritek....
Elkészítése egyszerű, sok időt sem igényel, az íze pedig nagyszerű. Szeretem az ilyen egybesült ételeket, főleg ha mutatósak, és a az ünnepi készülődésben az is jól ha, ha nem kell vele sokat bíbelődni a konyhában. Próbáljátok ki, ha még nem ismeritek....
Hozzávalók, mennyiség nélkül, nálam: csirkemellszeletek, só, bors, ízlés szerint Cayenne bors, pár csipet szárnyas fűszerkeverék, 1-2 kanál olívaolaj, mindegyik húsra egy szelet sonka, 1 ananászkonzerv, mennyiségtől függően egy-két dl tejszín, reszelt sajt (trappista, eidami...)
Elkészítése:
Az olívaolajat felhevítjük, és pár perc alatt átpirítjuk benne a
csirkemellet. Ezután sózzuk, fűszerezzük a szeleteket, és egy tűzállótálba helyezzük. A maradék olajat rájuk öntjük. Rátesszük a sonkát, tetejére az ananászt, meglocsoljuk a tejszínnel és bőségesen megszórjuk sajttal.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és sütőtől függően 20-30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Ananásszal és narancsszeletekkel tálaljuk.
Az elősütött csirkemell darabok, elkezdjük rátenni a sonkaszeleteket |
A sonkára jönnek az ananászdarabok |
Majd a tejszín és.... |
....reszelt sajt - mehet a sütőbe |
Csodás finomságot készítettél! Hétvégén jönnek a gyerekek elgondolkodom rajta hogy mi is legyen a menü bár elsőre nem szeretem élesbe csinálni:)
VálaszTörlésKöszönöm Éva! Nyugodtan kipróbálhatod, nem hiszem hogy el lehet rontani 😊
TörlésEz tényleg szuper étel, nagyon jól néz ki és az íze is jó lehet. Lehet, hogy én is kipróbálom.
VálaszTörlésKöszönöm kedves Lívia, neked is azt tudom ajánlani, hogy próbáld ki. Ha szeretitek a hús-gyümölcs párosítást, biztos ízleni fog 😊
TörlésHú, de jól néz ki! Én őszibarackkal szoktam, de ananásszal is biztos finom. Na, legközelebb ezt is kipróbálom. https://korsocska.blogspot.com/2014/11/oszibarackos-csirkemell.html
VálaszTörlésKöszi szépen Ani! Megnéztem, nagyon guszta te őszibarackosod is 😊
TörlésBarackkal én is szoktam készíteni, ananásszal még nem. Így is, úgy is nagyon finom!
A csirkemell egyetlen formája ez, amit szeretek. Az ananász kicsit szaftosabbá teszi ezt a (szerintem) túl száraz húst. Jó régen készítettem, de én ismertem a receptet.
VálaszTörlésKöszi Mari, jó étvágyat hozzá, ha egyszer ismét elkészíted 😊
TörlésNagyon jól néz ki! Azok a megpirult krumplifalatkák különösen csábítóak! :-) Hasonlót már én is készítettem, sonka nélkül. Ízlett mindenkinek, szerettük.
VálaszTörlésKöszönöm Melinda! Igen, a krumpli is nagyon finom volt... 😊
TörlésÓhh, ezt nagyon szeretnénk mi is, mentettem is magunknak.
VálaszTörlésAnyukám gépéről végre tudok megjegyzést írni..... :-)
Köszi szépen Zsuzsa! Örülök, hogy ismét tudtál írni. Sajnálom hogy nem szokott sikerülni, nem tudom mi lehet a probléma....
TörlésJuj, ezt nagyon szeretem, husi gyümölccsel! :)
VálaszTörlésKöszi, finom is ez a párosítás 😊
Törlés