Felszeletelve... |
...és még egyben |
Mostanában többször maradt tojásfehérjém, amiket le szoktam fagyasztani. Elég sok összegyűlt belőle, amihez receptet kerestem. Az ötlet: innen jött, amit még sok mindennel kiegészítettem... 😊
Hozzávalók a tésztához, nálam: 6 tojásfehérje, 18 dkg cukor, 12 dkg liszt, fél tasak sütőpor, 2 citrom reszelt héja és egyik leve, 4-5 dkg olvasztott margarin,
a gyümölcsök összesen kb. 15 dkg: mazsola, durvára vágott dió, felaprított kandírozott gyömbér és birsalmasajt, vegyes kandírozott gyümölcs (ez utóbbi készen vett, apró színes kockákból áll),
a tetejére: 10 dkg tejcsokoládé, 1-2 evőkanál olaj (aszerint hogy azt szeretnénk-e hogy a csoki lágyabb maradjon rajta, vagy inkább szilárdabb - én 2 kanállal tettem bele),
a díszítéséhez: tortadara.
a gyümölcsök összesen kb. 15 dkg: mazsola, durvára vágott dió, felaprított kandírozott gyömbér és birsalmasajt, vegyes kandírozott gyümölcs (ez utóbbi készen vett, apró színes kockákból áll),
a tetejére: 10 dkg tejcsokoládé, 1-2 evőkanál olaj (aszerint hogy azt szeretnénk-e hogy a csoki lágyabb maradjon rajta, vagy inkább szilárdabb - én 2 kanállal tettem bele),
a díszítéséhez: tortadara.
Elkészítése:
A fehérjét felvertem a cukorral, amit apránként szórtam hozzá. Ezután hozzáadtam a citromok héját, egyik levét és az olvasztott, de már kihűlt margarint is.
A lisztben elkevertem a sütőport, a mazsolát, a diót, a kandírozott gyümölcsöket és a birsalmasajtot, majd szintén apránként, laza mozdulatokkal kevertem a felvert habhoz.
Jól kivajazott és lisztezett őzgerincformába öntöttem, és előmelegített sütőbe tettem. Csak az elején sütöttem közepes lángon, majd amikor már kezdett feljönni a tészta kis lángra állítottam, és így sütöttem készre. Kb 40 perc alatt készült el.
Mikor kihűlt könnyen ki tudtam borítani a formából. A gőz fölött olvasztott, és az olajjal elkevert csokoládéval bevontam, tetejét tortadarával díszítettem ki.
Nagyon finom lett, jól érződött rajta a citrom, és szép sárga is lett tőle. Biztos sütöm majd máskor is...
A lisztben elkevertem a sütőport, a mazsolát, a diót, a kandírozott gyümölcsöket és a birsalmasajtot, majd szintén apránként, laza mozdulatokkal kevertem a felvert habhoz.
Jól kivajazott és lisztezett őzgerincformába öntöttem, és előmelegített sütőbe tettem. Csak az elején sütöttem közepes lángon, majd amikor már kezdett feljönni a tészta kis lángra állítottam, és így sütöttem készre. Kb 40 perc alatt készült el.
Mikor kihűlt könnyen ki tudtam borítani a formából. A gőz fölött olvasztott, és az olajjal elkevert csokoládéval bevontam, tetejét tortadarával díszítettem ki.
Nagyon finom lett, jól érződött rajta a citrom, és szép sárga is lett tőle. Biztos sütöm majd máskor is...
A felvert fehérjehab és a többi hozzávaló |
A habba beforgatott kandírozott gyümölcsök, dió, mazsola... |
A formában, sütésre készen |
A nap kezdéséhez jó is lenne egy szeletke:) Guszta és biztos nagyon finom ezzel a sok gyümölccsel !
VálaszTörlésSzeretjük a gyümölcskenyeret, készítek is majd hamarosan. Nagyon guszta és finom lehetett ez a sok finomsággal teli gyümölcskenyered.
VálaszTörlésKedves Éva, Lívia, köszönöm szépen! Ha összegyűlik több fehérjétek érdemes kipróbálni :-)
VálaszTörlésEz a recept nekem is jól jön, elég gyakran marad tojásfehérjém!
VálaszTörlésNagyon guszta! A sokféle gyümölcstől igazán finom lehet! :)
VálaszTörlésCsodás ötlet, meggyőző a végeredmény!
VálaszTörlésMelinda, Vanilin, Zsuzsa, köszönöm szépen! Próbáljátok ki, ha mg nem sütöttetek ilyet, mert nagyon finom :-)
VálaszTörlésSzoktam én is gyümölcskenyeret sütni, de nem fehérjéből. Így biztosan sokkal könnyedebb állagú lesz, remélem egyszer sort tudok keríteni a kipróbálására.
VálaszTörlésKöszi szépen Nea, finom volt, és a felesleges fehérjéket sem kellett kidobni :-) Próbáld ki egyszer...
TörlésKöszönöm a receptet. nagyon finom lett.https://korsocska.blogspot.com/2019/04/gyumolcskenyer-tojasfeherjebol.html
VálaszTörlésMár láttam, nagyon jó lett! :-)
Törlés