A világ legegyszerűbb tésztája, de úgy gondoltam ez se hiányozzon a sorból. Házi tésztából készült, én gyúrtam, a kis tésztagépem pedig sodorta és metélte....
Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 2 tojás, só, nagyon kevés víz,
tálaláskor: cukrozott darált dió és sárgabaracklekvár.
tálaláskor: cukrozott darált dió és sárgabaracklekvár.
Elkészítése:
A tojásokat felvertem, hozzáadtam a lisztet, egy-két csipet sót, és pár csepp vízzel közepesen kemény tésztát gyúrtam. Kicsit kisodortam, majd a többit a gépre hagytam. Legvékonyabb fokozatúra sodortam vele, majd széles metéltre daraboltattam.
Enyhén sós vízben kifőztem. Tálaláskor cukrozott darált diót és sárgabaracklekvárt kínáltam hozzá. Nagyon finom lett!
A tészta sodrása, vékonyítása... |
..és a metélése |
Ha az összes tésztát nem akarjuk kifőzni, megszárítva sokáig eláll |
Már nem is tudom, melyik szekrény aljába dugtam az én kis tészta-gépemet. Elkényelmesedik az ember.... Pedig a saját készítésű tészta, meg a "bóti" közt óriási a különbség.
VálaszTörlésHa van időm, akkor szívesen csinálok házi tésztát, főleg így, evvel a kis masinával :-)
TörlésNagyon szeretjük a diós, a grízes tésztát lekvárral, de a mákos stb. kifőzött tésztát is. Most is elfogadtam volna, nagyon jól néz ki, az ízét pedig ismerem, mert én gyakran készítem.
VálaszTörlésaranyos fodorka jól írta, hogy elkényelmesedtünk, mert a boltit vásároljuk, pedig valóban jobb a házi.
Köszi Lívia, örülök, hogy neked is jobban ízlik a házi tészta :-)
TörlésDe finom!!!!
VálaszTörlésKöszönöm :-)
Törlés