2018. május 16., szerda

Diós tészta




A világ legegyszerűbb tésztája, de úgy gondoltam ez se hiányozzon a sorból. Házi tésztából készült, én gyúrtam, a kis tésztagépem pedig sodorta és metélte....

Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 2 tojás, só, nagyon kevés víz,
tálaláskor: cukrozott darált dió és sárgabaracklekvár.

Elkészítése:
A tojásokat felvertem, hozzáadtam a lisztet, egy-két csipet sót, és pár csepp vízzel közepesen kemény tésztát gyúrtam. Kicsit kisodortam, majd a többit a gépre hagytam. Legvékonyabb fokozatúra sodortam vele, majd széles metéltre daraboltattam.
Enyhén sós vízben kifőztem. Tálaláskor cukrozott darált diót és sárgabaracklekvárt kínáltam hozzá. Nagyon finom lett!

A tészta sodrása, vékonyítása...

..és a metélése

Ha  az összes tésztát nem akarjuk kifőzni, megszárítva sokáig eláll



6 megjegyzés:

  1. Már nem is tudom, melyik szekrény aljába dugtam az én kis tészta-gépemet. Elkényelmesedik az ember.... Pedig a saját készítésű tészta, meg a "bóti" közt óriási a különbség.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha van időm, akkor szívesen csinálok házi tésztát, főleg így, evvel a kis masinával :-)

      Törlés
  2. Nagyon szeretjük a diós, a grízes tésztát lekvárral, de a mákos stb. kifőzött tésztát is. Most is elfogadtam volna, nagyon jól néz ki, az ízét pedig ismerem, mert én gyakran készítem.
    aranyos fodorka jól írta, hogy elkényelmesedtünk, mert a boltit vásároljuk, pedig valóban jobb a házi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Lívia, örülök, hogy neked is jobban ízlik a házi tészta :-)

      Törlés