A rántott gombák kukoricás rizzsel és tartármártással.... |
...és az egyik gomba kettévágva |
Vannak, akiknek nem kedvencük a gomba, vagy a máj, de akik mindkettőt szeretik - mint mi -, azoknak ajánlom ezt a finom töltött gombát, amiből kitűnő ebéd vagy vacsora lehet.
Hozzávalók: 50 dkg gomba, só,
a töltelékhez: 2-3 csirkemáj, 1 nagy fej hagyma, só, bors, 1 nyers tojás, majoránna, petrezselyemzöld, 1 szelet kenyér vagy fél zsemle,
a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
a töltelékhez: 2-3 csirkemáj, 1 nagy fej hagyma, só, bors, 1 nyers tojás, majoránna, petrezselyemzöld, 1 szelet kenyér vagy fél zsemle,
a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A gombát megtisztítottam, sóztam, állni hagytam. A zsemlét beáztattam és utána jól kinyomkodtam.
A májat lekapartam, majd az apróra vágott hagymával és a gomba kis kockákra vágott szárával megpároltam. Amikor kész volt sóztam, fűszereztem, belekevertem a tojást és a zsemlét.
Az így kapott töltelékkel megtöltöttem a gombákat, hagyományos módon bepaníroztam, és bő olajban kisütöttem.
Az így kapott töltelékkel megtöltöttem a gombákat, hagyományos módon bepaníroztam, és bő olajban kisütöttem.
A hozzávalók |
A megpárolt máj - amit elkeverünk a tojással és a fűszerekkel |
A megtöltött gombák belisztezve - a panírozás előtt |
Én szeretem a gombát, de a férjem nem annyira. A férjem szereti a májat, azt meg én nem. Hát így állunk. De azért amikor gombát készítek többféle változatban, a férjem is eszik belőle, de én a májból soha, csak elkészítem.
VálaszTörlésNagyon guszta lett az ételed, valóban kitűnő ebéd vagy vacsora.
Köszönöm Lívia! Ezek szerint jól kiegészítek egymást :-) :-)
TörlésMi mindketten szeretjük a gombát is és a májat is, így nyugodtan készíthetem mindkettőt :-)