2018. május 7., hétfő

Csirkemájjal töltött gomba

A rántott gombák kukoricás rizzsel és tartármártással....

...és az egyik gomba kettévágva

Vannak, akiknek nem kedvencük a gomba, vagy a máj, de akik mindkettőt szeretik - mint mi -, azoknak ajánlom ezt a finom töltött gombát, amiből kitűnő ebéd vagy vacsora lehet.

Hozzávalók: 50 dkg gomba, só,
a töltelékhez: 2-3 csirkemáj, 1 nagy fej hagyma, só, bors, 1 nyers tojás, majoránna, petrezselyemzöld, 1 szelet kenyér vagy fél zsemle,
a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa.

A gombát megtisztítottam, sóztam, állni hagytam. A zsemlét beáztattam és utána jól kinyomkodtam.
A májat lekapartam, majd az apróra vágott hagymával és a gomba kis kockákra vágott szárával megpároltam. Amikor kész volt sóztam, fűszereztem, belekevertem a tojást és a zsemlét.
Az így kapott töltelékkel megtöltöttem a gombákat, hagyományos módon bepaníroztam, és bő olajban kisütöttem.

A hozzávalók

A megpárolt máj - amit elkeverünk a tojással és a fűszerekkel

A megtöltött gombák belisztezve - a panírozás előtt



2 megjegyzés:

  1. Én szeretem a gombát, de a férjem nem annyira. A férjem szereti a májat, azt meg én nem. Hát így állunk. De azért amikor gombát készítek többféle változatban, a férjem is eszik belőle, de én a májból soha, csak elkészítem.
    Nagyon guszta lett az ételed, valóban kitűnő ebéd vagy vacsora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia! Ezek szerint jól kiegészítek egymást :-) :-)
      Mi mindketten szeretjük a gombát is és a májat is, így nyugodtan készíthetem mindkettőt :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...