Nagyon szeretjük a túrótortát, s hogy ne legyen mindig egyforma, szoktam újítani rajta. Most, így télvíz idején úgy gondoltam, hogy naranccsal fogom ízesíteni. Nagyon finom és mutatós lett...
Hozzávalók, egy 18 cm átmérőjű tortához, a tésztájához: 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 3 púpozott evőkanál liszt, egy fél citrom és egy negyed narancs reszelt héja,
a töltelékhez: 25 dkg túró, ízlés szerint porcukor, 1 nagy doboz natúr joghurt, 2
dl Hulala felverve (csak kb. a háromnegyed része, a többi tálaláskor használható fel), 1 citrom reszelt héja, 2 narancs, és ismét egy negyed narancs reszelt héja, 1 zacskó zselatin (20 gramm) + 1 kiskanálnyi, és 1,5 dl narancslé,
a torta bevonásához: egy fél tasak Gála vanília ízű krémpuding és kb. 2 dl narancslé (nem több, hogy sűrűbb legyen)
a díszítéséhez: csokoládéforgács és kandírozott narancshéj.
a torta bevonásához: egy fél tasak Gála vanília ízű krémpuding és kb. 2 dl narancslé (nem több, hogy sűrűbb legyen)
a díszítéséhez: csokoládéforgács és kandírozott narancshéj.
Elkészítése:
A tésztához a tojásfehérjék habját felvertem, majd hozzáadtam a
sárgájákat, a cukrot, a lisztet és a citrushéjakat. Kivajazott, lisztezett
csatos formában megsütöttem.
A túrót kikevertem az ízlés szerinti porcukorral, hozzáadtam a
joghurtot, a citrushéjakat, valamint a felvert tejszín kb. kétharmad-háromnegyed részét. Az egyik narancsot kis darabokra vágtam, azt is hozzákevertem.
A
zselatint 1,5 dl narancslével elkevertem, majd megfőztem. Mikor kicsit hűlt, hozzáöntöttem az előbb megkevert túrókrémhez.
A tészta köré visszatettem a forma oldalát, keveset öntöttem a túrókrémből, és kiraktam a másik naranccsal, amit kétfelé választottam, és keresztbe felszeleteltem. Ahogy a képen látszik.
Végül ráöntöttem a maradék krémet, amivel teljesen megtelt a forma. Hűtőszekrénybe tettem.
Mikor a túrókrém megszilárdult, levettem a forma oldalát. Narancslével elkészítettem a főzés nélküli Gála krémpudingot (a zacskón olvasható leírás szerint), és ráöntöttem a tortára.
Tetejét csokiforgáccsal és kandírozott narancshéjjal díszítettem ki.
A tészta köré visszatettem a forma oldalát, keveset öntöttem a túrókrémből, és kiraktam a másik naranccsal, amit kétfelé választottam, és keresztbe felszeleteltem. Ahogy a képen látszik.
Végül ráöntöttem a maradék krémet, amivel teljesen megtelt a forma. Hűtőszekrénybe tettem.
Mikor a túrókrém megszilárdult, levettem a forma oldalát. Narancslével elkészítettem a főzés nélküli Gála krémpudingot (a zacskón olvasható leírás szerint), és ráöntöttem a tortára.
Tetejét csokiforgáccsal és kandírozott narancshéjjal díszítettem ki.
A piskóta tésztája |
A cukorral kikevert túró a joghurttal és a citrushéjakkal |
...majd a kisebb narancsdarabok és a felvert tejszín (Hulala) hozzáadása |
Beleöntjük a zselatint |
A formában, narancsszeletekkel kirakva.... |
...és ráöntve a többi túrós krém |
A már megdermedt torta - a narancsléből készített pudingkrémmel való beborítása. Jöhet a tetejének ízlés szerinti kidíszítése.... |
Csodás, nagyon finom lehet!
VálaszTörlésEz a túrótorta nálam nagy sikert aratna, mivel a túrós sütiket szeretem, naranccsal pedig még imádnivalóbb. Csodásan néz ki! :) Egy szeletet úgy szeretnék! :)
VálaszTörlésJaj, de gyönyörű!
VálaszTörlésNagyon szép lett és biztos, hogy finom is.
VálaszTörlésNagyon szép lett és biztos, hogy finom is.
VálaszTörlésKöszönöm lányok mindannyiótoknak!
VálaszTörlésKatalin, látom már tavaszodik a blogodon is. Imádom az ilyen könnyed, színpompás sütiket. Ha meg lehetne kóstolni, nekem biztosan ízlene.
VálaszTörlésKöszi szépen! Az tényleg jó lenne, ha a tavasz közeledne, bár most úgy néz ki, hogy visszatér a tél, de reméljük utána már csak eljön... :-)
TörlésElkészítettem. Fenséges volt.
VálaszTörléshttp://korsocska.blogspot.hu/2018/03/narancsos-turotorta.html
Igen, már tegnap megcsodáltam nálad :-) Örülök hogy ízlett :-)
TörlésNagyon helyes torta, tetszik a receptje! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Marcsi!
Törlés